Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLITIKA RASTAVILA MLADENCE Prija naručila srpsku pjesmu na SVADBI, porodice se POSVAĐALE

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Ono što ljubav spoji, politika za tili čas razdvoji. Naime, jedno svadbeno veselje koje se održalo u Nikšiću se zbog jedne pjesme pretvorilo u pravu dramu, a za sve je kriva nacionalna netrpeljivost koja vlada na relaciji pojedinih Crnogoraca i Srba.

Iako je prije svadbe dogovoreno da na njoj neće biti rodoljubivih pjesama, emocije su ipak nadvladale racionalizam, i kao što to obično i biva, dogovor je prekršen. Dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”!

Svadbeneo veselje je održano u Parohijskom domu Sveti Vasilije Ostroški, gdje je prema pisanju Novosti, ostala i netaknuta mladenačka torta, pišu Novosti.

Kako se navodi, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipilo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pjesmu. On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pjesama, jer je ovo Crna Gora”! Nakon toga je nastalo komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pjevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pjevačica.

Međutim, po društvenim mrežama kola i drugačija verzija cjelokupnog fijaska, prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu pošto je nakon prije još jedan gost naručio istu pjesmu, a kada se ni poslije sat vremena nije vratio, mlada je odlučila da prekine veselje, nakon čega je svekar iščupao pomenute kablove.

Blic je tim povodom uspio da stupi u kontakt sa Parohijskim domom u Nikšiću, gdje nam je neimenovani izvor potvrdio da je do spornog incidenta došlo, ali da zbog poštovanja prema porodicama mladenaca, ne žele da daju opširne informacije i detalje sukoba.

Kako Novosti prenose, nesrećna djevojka je navodno pobkegla do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gdek je sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbevni dan kom se samo nekoliko sati prije radovala.

Nažalost, nesrećna politika pokvarila je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, vjeruju da će ljubav nadvisiti podjele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Jer, kako se već kaže, ipak se srcem najčistije vidi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO