Hronika

Vezanog pacijenta POLNO ZLOSTAVLJAO: Potvrđena optužnica protiv doktora Darka Golića

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog djela polno uznemiravanje, saznaje Srpskainfo.

Vezanog pacijenta POLNO ZLOSTAVLJAO: Potvrđena optužnica protiv doktora Darka Golića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izvor iz banjalučkog tužilaštva otkrio je da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično djelo nad pacijentom M.Đ. koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

– Vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M.Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih – otkrio je izvor iz tužilaštva.

Pročitajte još

Banjalučko tužilaštvo navodi da na osnovu svih prikupljenih dokaza proizlazi da je 19. januara prošle godine u vremenskom periodu od 19 do 22 časa osumnjičeni doktor Golić kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u predjelu lica u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Jevto Janković, advokat Darka Golića, izjavio je za Srpskainfo da se radi o „nemogućem slučaju“.

– To vidi onaj ko pročita optužnicu, jer ovaj čovjek (oštećeni op.a.) ništa ne zna i sve će zavisiti od vještaka, ali od stručnog vještaka, ne naručenog, kao što je slučaj u našem pravosudnom sistemu koji je dno dna – naveo je Janković.

Opširnije o detaljima optužnice i istrazi pročitajte u današnjem izdanju EuroBlica.