Društvo

POMOĆ DJEČAKU S CEREBRALNOM PARALIZOM U školi napravljen lift, Ahmed Mešić na nastavu ide sam

Početkom nove školske godine prestale su muke i problemi za Ahmeda Mešića, učenika 6. razreda Osnovne škole “Klokotnica” u Doboj-Istoku koji ima cerebralnu paralizu.

POMOĆ DJEČAKU S CEREBRALNOM PARALIZOM U školi napravljen lift, Ahmed Mešić na nastavu ide sam
FOTO: AVAZ /RAS SRBIJA

Uz zalaganje direktorice škole Senade Džanić, roditelja, nastavnika, organizacije „World Vision“, Opštine te kolega dječakovog oca Agana, prikupljena su sredstva pa je sagrađen školski lift. Služiće ne samo Ahmedu već i ostaloj djeci sa poteškoćama u razvoju.

Majka Emira svoga sina više ne mora sa nastavnicima nositi na sprat škole. Ahmed u invalidskim kolicima uđe u lift, vozi se do drugog sprata, a onda do školske klupe. U ovoj školi svi su prezadovoljni humanom akcijom koja je koštala 12.684 KM.

Da bismo stvorili bolje uslove za rad nastavnika i učenika, dosta smo posla uradili na rekonstrukciji centralne škole u Klokotnici i dogradnji područnih škola u Stanić Rijeci i Doliću, ali nam se ova akcija učinila najdražom. Ona u sebi nosi humanost i osjećaj dobrog za našu djecu. Mislim da je ovo prvi ovakav slučaj u Tuzlanskom kantonu prilagođavanja prilaza invalidnoj djeci da dođu do svojih školskih klupa – kaže Džanić.

I vozači u akciji

Organizacija “World Vision” za nabavku i ugradnju školskog lifta donirala je 3.000 maraka, Opština Doboj-Istok 1.550, a kolege vozači dječakovog oca Agana Mešića prikupili su 510 evra i 470 KM. Ostalo su sakupili roditelji, nastavnici, učenici.

(Avaz)