Svijet

Pomoć iz Srbije stanovnicima Petrinje i Gline: Oštećeni u zemljotresu dobili 115 komada bijele tehnike

Komesarijat za izbjeglice i migracije Srbije saopštio je danas da je podijelio 115 komada bijele tehnike, vrijednosti oko 25.000 evra, stanovnicima u okolini Petrinje i Gline čije su kuće stradale u prošlogodišnjem zemljotresu.

Pomoć iz Srbije stanovnicima Petrinje i Gline: Oštećeni u zemljotresu dobili 115 komada bijele tehnike
FOTO: JVP NOVSKA / FACEBOOK/SCREENSHOT

Ovo je dio naše pomoći namijenjene ljudima koji su stradali od zemljotresa i nije to samo pomoć u bijeloj tehnici, već se radi o poruci institucija Srbije da brinu o ovim ljudima i da će u budućnosti pažljivo slušati njihove potrebe i pomagati – izjavio je savjetnik u Komesarijatu za izbjeglice i migracije RS Dejan Milisavljević.

Milisavljević je naveo da je vrijednost ove donacije oko 25 hiljada evra, a pružena je pomoć 115 povratničkih porodica te najavio da se već sada planira pomoć za sljedeću godinu.

– Do sada, u proteklih 11 godina, Komesarijat za izbjeglice i migracije RS donirao je pomoć u vrijednosti od oko milion evra za više od 5.000 povratničkih porodica. Raduje me što sam prisustvovao preuzimanju i upoznao svakog mještanina i razgovarao s njima – kazao je on i istakao da se radi o divnim i hrabrim ljudima.

Pročitajte još

Iz Komeserijata saopštavaju da se kamion iz Beograda zaustavio najprije u Blinji kraj Petrinje gdje ga je dočekalo desetak mještana kojima su namijenjeni kućni aparati.

Oštećeni u zemljotresu Milan Vranjanin iz Luščana kazao je da mu je u potpunosti uništena kuća kao i sve u njoj.

– Između ostaloga razbijena mi je veš mašina, pa žena već gotovo devet mjeseci pere rublje na ruke. Srećni smo što smo riješili problem pranja veša, ali kako ćemo riješiti problem života i življenja, to ne znam – rekao je on.

Izrazio je zabrinutost jer radovi na obnovi kuće teku sporo i da strahuje od zime jer oštećeni u zemljotresu još žive u kontejnerima.

Prihvati notifikacije