Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POMOĆ SAMOHRANOJ MAJCI Organizacija „Srbi za Srbe“ u humanoj misiji u Brčkom

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Članovi Organizacije “Srbi za Srbe” iz Brčkog i Bijeljine posjetili su danas u Brezovom Polju porodicu samohrane majke petoro djece Dajane Novak, kojoj je kuća renovirana sredstvima prikupljenim na turnirima “Trojka iz bloka” održanim lani u ova dva grada.

U kuću porodice Novak uloženo je nešto više od 6.000 KM – na turniru “Trojka iz bloka” u Brčkom prikupljeno je oko 3.500 KM, a novac koji je nedostajao donirali su članovi ove organizacije iz Bijeljine, od sredstava prikupljenih na istoimenom turniru u tom gradu.

Član Organizacije “Srbi za Srbe” iz Brčkog Miloš Subotić ističe da je ovo druga godina kako pomažu porodicama iz distrikta.

– Ovo je rezultat prošlogodišnje `Trojke iz bloka` i nama je drago da nastavljamo tu tradiciju. Trudimo se da pomognemo porodicama sa više djece koliko god možemo – rekao je Subotić.

Subotić kaže da je mnogo urađeno, ali da porodici Novak još mnogo i nedostaje.

Foto: Srna

On je najavio novu “Trojku iz bloka”, koja će na Trgu mladih biti održana 10. avgusta.

– Biće to treći turnir u Brčkom i očekujem da će biti najmasovniji do sada – rekao je Subotić.

Član Organizacije “Srbi za Srbe” iz Bijeljine Slađan Josipović ističe da mu je veoma drago što je njegov grad u ovom projektu pomogao Brčkom.

– Prošle godine je u Bijeljini bila prva `Trojka iz bloka`, nadamo se da će to postati tradicija. Ove godine 11. avgusta organizujemo i drugi turnir – rekao je Josipović.

Dajana Novak radi za nadnicu, a porodica dobije i dječiji doplatak, te malu majčinu penziju, čiji dio se potroši i na liječenje bolesne starice.

– Organizacija `Srbi za Srbe` mi je mnogo pomogla – uradili su trotoar oko kuće, krov, čitavu konstrukciju, oluke i djeci sredili dvije sobe. Donijeli su nam i posteljinu i krevete –  rekla je Novakova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO