Politika

POMOĆ U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA Vučić: Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da da će Srbija pomoći Srpskoj slanjem respiratora i zaštitne opreme i maski, ali i nekim opštinama u Federaciji BiH.

POMOĆ U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA Vučić: Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske
FOTO: RADE PRELIĆ/TANJUG

Tražili su 27 vrsta lijekova, mi možemo da pomognemo sa šest prioritetnih, glavnih lijekova koji su im od presudnog značaja. Sve je besplatno – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati “Srbija”.

Pročitajte još

On je naveo da je Republika Srpska tražila i stetoskope, stalke za infuziju i osnovna sredstva za rad u zdravstvu i medicini, te da će Srbija vidjeti šta će i po tom pitanju moći dodatno da pomogne.

– Pomoći ćemo i Goraždu i Drvaru. Goražde je opština u Federaciji BiH u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina. Mi mislimo da ovo nije vrijeme kada ljudi treba da se razlikuju po vjeri i naciji, već da pokažemo da smo u stanju da brinemo jedni o drugima – istakao je Vučić.

On je posebno naglasio da će pomoć biti upućena Drvaru zato što su četiri srpske opštine u Federaciji BiH – Drvar, Petrovac Grahovo i Glamoč prepuštene same sebi i nemaju nijedan respirator.

Prihvati notifikacije