Gradovi

POMOĆ UGOSTITELJIMA Cijena zakupa bašti u Bijeljini niža za 80 odsto

Grad Bijeljina pomoći će ugostiteljima koji su pogođeni padom prometa zbog epidemije virusa korona tako što će umanjiti cijenu zakupa bašti za 80 odsto u periodu od juna do kraja godine, dok će zakupci tezgi na javnim gradskim površinama plaćati 50 odsto od utvrđenog iznosa, istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

POMOĆ UGOSTITELJIMA Cijena zakupa bašti u Bijeljini niža za 80 odsto
FOTO: SRNA

Ugostitelji su pretrpjeli veliku štetu zbog virusa korona i pitanje je kada će se finansijski oporaviti. Zbog toga smo odlučili da za mart, april i maj ne plaćaju zakup javnih površina, dok će od juna do 1. januara naredne godine mjesečno izdvajati samo 20 odsto od utvrđene cijene- rekao je Mićić nakon sastanka s bijeljinskim ugostiteljima.

On je dodao da će ugostiteljima koji imaju dugove za zakup produžiti rok za otplatu.

Mićić je ocijenio da je ovaj način pomoći ugostiteljima efikasniji od formiranja posebnog fonda iz kojeg bi grad vraćao dio uplaćenog novca od zakupa.

– Shvatili smo da je takva procedura komplikovana i većina ugostitelja danas je prihvatila naš prijedlog da im jednostavno umanjimo plaćanje zakupa za 80 odsto. Ideja Gradske uprave bila je da do kraja godine potpuno oslobodimo ugostitelje plaćanja zakupa, ali to zakonski nije bilo moguće – rekao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je najavio i da će, u okviru podrške turističkom sektoru, do početka jula biti nabavljen vozić koji će besplatno prevoziti građane do Banje Dvorovi i Etno-sela “Stanišići”.

– Cilj nam je da oživimo lokalne turističke gigante. Banju Dvorovi smo već pomogli sa 100.000 KM da bi uopšte počela sezonu i nadam se da će većina građana, ako ne budu išla na more, posjetiti naše bazene i druga turistički popularna mjesta- rekao je Mićić.

Vlasnik krčme “Čarda” Anđelko Stjepanović izrazio je zadovoljstvo potezom Gradske uprave, naglasivši da je svaka pomoć dobrodošla nakon višemjesečne pauze u poslovanju.

Prihvati notifikacije