Društvo

Pomoć za “mrvice”: Poziv majkama koje su u mogućnosti da doniraju mlijeko

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da Banka humanog mlijeka uspješno radi, te pozvao sve majke koje su u mogućnosti da doniraju mlijeko.

Tek rođene bebe
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Subspecijalista ishrane zdrave i bolesne djece Biljana Suzić naglasila je da ishrana majčinim mlijekom sa svojim jedinstvenim nutritivnim i imunološkim vrijednostima znatno doprinosi pravilnom razvoju i preživljavanju prijevremeno rođene djece, saopšteno je iz UKC.

– Kada majka nema dovoljno mlijeka za svoju bebu, dokazano je da kao najbolja zamjena može da posluži donirano majčino mlijeko. Ovim putem pozivamo i druge majke koje su u prilici da doniraju višak mlijeka – navela je Suzićeva.

Pročitajte još

Iz UKC navode da majke koje doje, a koje su u mogućnosti da doniraju mlijeko, za više informacija mogu da se jave na broj telefona 051/343-066 svaki radni dan od 07.00 do 15.00 časova ili na imejl adresu [email protected].

Kako bi se povećale šanse za preživljavanje i bolji razvoj prijevremeno rođene djece u Klinici za dječije bolesti, 6. jula počela je sa radom Banka humanog mlijeka, a projekat je realizovan uz pomoć institucija Republike Srpske, naveli su u saopštenju.

Banka humanog mlijeka je projekat realizovan u okviru tradicionalne humanitarne kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je pokrenula tadašnji predsjednik Srpske Željka Cvijanović, na inicijativu Udruženja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu