Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POMOĆ ZA VIŠEČLANE PORODICE Кandidat SP za načelnika Ribnika Nikola Stojaković podijelio poklon pakete

Regioni
Autor:

Foto: SP/RAS Srbija

Кandidat Socijalističke partije za načelnika opštine Ribnik Nikola Stojaković posjetio je porodice sa troje i više djece na području opštine kojima je uručio poklon pakete i istakao da podrška društva ovim hrabrim porodicama ne smije izostati i da posebna briga mora da bude usmjerena na djecu, stare i iznemogle.

– Ideja je bila da posjetimo višečlane porodice kojih u našoj opštini ima 56. To nije mali broj. Nažalost od svih tih porodica niti jedna majka ne radi, a u desetak njih ne rade ni očevi ni majke i žive od socijalne pomoći – rekao je Stojaković.

On je istakao da je cilj njegove posjete da se skrene pažnja društva na ljude kojima je potrebna podrška, a tek onda da im se skromnim paketima pomogne, jer oni neće riješiti njihove brojne probleme.

U sedmočlanoj porodici Кozomara iz Velijašnice samo je suprug Duško zaposlen, a podrška u ovoj teškoj zimi bila im je prijeko potrebna.

– Djeca tu pomažu koliko mogu, stariji su i mogu da shvate koliko je pomoć zaista neophodna – rekla je Tanja Кozomora, majka petoro djece iz Velijašnice.

Foto: SP/RAS Srbija

Problema sa podizanjem i školovanjem djece imaju i Gajići iz Gornjeg Ribnika kojih je u kući osmoro.

– Živimo od dječijeg dodatka i materinskog dodatka i nemamo nikakvo drugo primanje. Suprug samo povremeno nešto odradi u selu – dodaje Biljana Gajić, majka šestoro djece iz Gornjeg Ribnika.

U petočlanoj porodici Bikarević iz sela Strane glava domaćinstva, Siniša, ostao je bez posla u ŠG Кlekovača Potoci, pa im je pomoć došla u pravi čas.

– Trenutno nas je petoro, živimo od poljoprivrede. Hvala vam puno, ovo nam dosta znači – kaže Gordana Bikarević, majka troje djece iz sela Strane.

Higijenske pakete sa osnovnim životnim namjernicama svojim sugrađanima uručio je Nikola Stojaković, kandidat Socijalističke partije za načelnika opštine Ribnik u pratnji predsjednika Opštinskog odbora SP Ribnik i odbornika Mire Jurišića.

Jurišić je rekao da je ovo kontinuirana aktivnost Socijalističke partije u Ribniku i da ova aktivnost nije vezana samo za vanredne izbore.

– Naša želja je da otkrijemo što više ljudi kojima je potrebna pomoć. Želimo da društvo što više vodi brigu o socijalno ugroženim višečlanim porodicama, najmlađima, ali najstarijim našim stanovnicima. To je namjera i to će biti ustaljena praksa za sve one kojima pomoć treba – rekao je Jurišić.

Članovi Socijalističke partije nastaviće i dalje da pomažu sve kategorije u opštini Ribnik kako bi zadržali stanovništvo da na svom domaćinstvu ostane, poručeno je danas u obilasku sela ove krajiške opštine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO