Banjaluka

POMOZIMO PRIJEVREMENO ROĐENOJ DJECI Udruženje “Mrvice” zove na donatorsko veče

Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u  Srpskoj “Mrvice” 27. novembra organizuje donatorsko veče “Sanjam svijet, vidim svijet” u hotelu “Bosna” u Banjaluci.

POMOZIMO PRIJEVREMENO ROĐENOJ DJECI Udruženje “Mrvice” zove na donatorsko veče
FOTO: SHUTTERSTOCK

Osnovni cilj je pribaviti sredstva za kupovinu oftalmološke opreme za specijalističke preglede u Univerzitetsko-kliničkom centru RS za prijevremeno rođene bebe.

Većina ove djece razvija se normalno i u prvim godinama potpuno sustiže svoje kalendarske vršnjake. Međutim, oni su u većem riziku od većeg broja razvojnih teškoća i različitih zdravstvenih komplikacija, od kojih su neke odmah uočljive, a neke se ispoljavaju u kasnijim fazama razvoja djeteta. Želja „Mrvica“ je zato da prikupe novac za laser, koji će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida.

Cijena ulaznica iznosi 20 maraka.

Tokom cijelog novembra aktivan je i humanitarni broj 1415, putem kojeg donirate jednu marku za nabavku potrebne opreme.

Omogućimo djeci savremenu medicinsku opremu, koja će uz ranu dijagnostiku i pravovremeno djelovanje spriječiti pojavu trajno oštećenog vida – poručili su iz udruženja.

Na dva odjeljenja Klinike za dečje bolesti UKC ove godine, do novembra, primljene su 403 prijevremeno rođene bebe, što je za 103 više nego u istom periodu prošle godine.

Podsjetimo da su “Mrvice” prošle godine u okviru kampanje nabavile 10 toplih krevetića za bebe, koji su uručeni bolnicama u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu