Društvo

"PONESTAJE NAM HRANE I VODE" Kolona kamiona duga 20 kilometara na prelazu Kelebija, vozači umorni, ogorčeni i očajni (VIDEO)

Kamiondžije koje su se uputile u EU preko graničnog prelaza Kelebija sa Mađarskom, našli su se, nenadano, u ozbiljnom problemu. Kako kažu, od juče stoje zarobljeni u koloni dugoj gotovo 20 kilometara i ne mrdaju ni metar.

"PONESTAJE NAM HRANE I VODE" Kolona kamiona duga 20 kilometara na prelazu Kelebija, vozači umorni, ogorčeni i očajni (VIDEO)
FOTO: RAS SRBIJA

Kako za Blic kažu vozači teretnjaka koji stoje u koloni, ne znaju šta se dešava, a polako im ponestaje hrane i vode.

– Od 18 sati juče nisam ni upalio kamion, nismo mrdnuli ni metar. Mi smo zarobljeni na tri kilometra i 300 metara od graničnog prelaza, a kolona iza nas je duga skoro 20 kilometara. Ne nazire joj se kraj – priča Dejan.

On je rekao i da su vozači nervozni.

– Ostajemo bez hrane, pića, a ne znamo šta se dešava, niko nam ništa ne govori. Niko ne misli na nas.

Zadržavanje “do pet sati”

Na graničnom prelazu Kelebija za Blic kažu da su “svjesni problema”, ali da oni ne mogu ništa da urade, jer je u pitanju neki “problem sa mađarske strane” prelaza.

Oni dodaju da zadržavanja ima, “ali ne toliko koliko kažu kamiondžije”.

– Zadržavanja na granici su oko pet sati. Naši saobraćajci regulišu saobraćaj i radimo na tome da se situacija normalizuje – dodaju oni.

Ipak, sa graničnog prelaza su rekli da oni ne mogu mnogo da učine da se problem riješi i da je odgovornost najviše na mađarskoj strani.

– Kontaktirali smo mađarske kolege. Oni su nam obećali da će to riješiti i da će brže propuštati naše kamione. Ipak, ništa se nije promenilo, do sad – dodaju.

Kontaktirali smo potom i mađarsku carinu ali na njihov kontakt telefon se niko nije javljao.

Sudeći prema slikama i videu koji smo dobili sa lica mjesta, pitanje je hoće li se gužve na granici skoro rasčistiti, piše Blic.

Prihvati notifikacije