Gradovi

"PONOSNA KARTICA" Finansijska pomoć za porodice s troje i više djece

Grad Bijeljina i Fondacija "Za život" potpisali su danas sporazum o saradnji i ugovor kojim će biti finansiran projekat "Ponosna kartica - cijena minus za tri plus".

"PONOSNA KARTICA" Finansijska pomoć za porodice s troje i više djece
FOTO: SRNA

Cilj projekta je pomoć porodicama sa troje ili više djece tako što će, koristeći ovu karticu, ostvarivati popuste prilikom kupovine kod privrednih subjekata koji učestvuju u ovom projektu.

Šef odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović novinarima je rekla da je neophodna veća pomoć porodicama sa troje ili više djece u Bijeljini, posebno u vrijeme praznika, kada se potrošnja u svim porodicama uglavnom uvećava.

Boris Tubić, predsjednik Fondacije “Za život” i menadžer projekta “Ponosna kartica – cijena minus za tri plus”, naglasio je da ovaj projekat nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje ili više djece, već je to i društveno priznanje roditeljima koji su zaslužni članovi našeg društva. On je prilikom potpisivanja sporazuma dodao i da su u osnovi ovog projekta društvene i lične vrline poput humanosti, društvene odgovornosti i roditeljske ljubavi.

U ovom projektu, za sada, učestvuje 13 kompanija koje imaju sjedište ili predstavništvo u Bijeljini, a učesnici pozivaju i druge privredne subjekte da priključenjem ovom projektu pokažu društvenu odgovornost i humanost. Posebno je apelovano na sportske radnike i klubove da učešćem obezbijede što bolje uslove za zdrav razvoj velikog broja djece.

Pročitajte još

Projekat “Ponosna kartica – cijena minus za tri plus” realizuje se u Republici Srpskoj od sredine ove godine i u njemu za sada učestvuje nekoliko lokalnih zajednica i oko 50 kompanija. Ovaj projekat se u Srbiji sprovodi već tri godine i u njemu, osim Fondacije “Za život” i lokalnih zajednica, učestvuje i oko 2.500 kompanija i 38.000 porodica.

Pravo na “ponosnu karticu”, koja će glasiti na ime majke, imaju sve porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, sa boravištem na području grada Bijeljine. Gradska uprava Bijeljina će sa 7.800 KM finansirati izradu kartica i pružiće svu potrebnu tehničku pomoć zainteresovanim porodicama.

Porodice se za “ponosnu karticu” mogu prijavljivati već od sutra, a svu potrebnu pomoć i informacije mogu dobiti u kancelariji službenika za porodičnu i dječiju zaštitu, koja se nalazi u zgradi Gradske uprave pod brojem 49.