Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Popravke oštećenih semafora u Novoj Varoši i Rosuljama

Banjaluka
Autor:

Foto:Grad Banjaluka

Dežurne ekipe popravljaju semafor na raskrsnici ulica Milana Radmana i I Krajiškog korpusa u naselju Nova Varoš  u Banjaluci, koji je oštećen u saobraćajnoj nezgodi koja se desila tokom noći.

Šef Odsjeka Slavko Davidović je rekao da je dežurna ekipa odmah po dojavi policije u toku noći izašla na teren i uklonila oštećenu semaforsku opremu kako ista ne bi bila prepreka odvijanju saobraćaja.

– U toku dana će biti zamijenjena oprema i semafor stavljen opet u funkciju – rekao je Davidović.

Napomenuo je da je jutros popravljen i semafor na raskrsnici ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića u Rosuljama.

– Ovdje je očigledno, vozilo većih gabarita ili koje na sebi nosi kran ili neku radnu mašinu oštetilo lanternu. Lanterna je postavljena na portalni stub i to na propisnu visinu koja omogućava slobodni profil za kretanje u visini od 4.5 metra, tako je nesporno da je nepoznati počinilac učestvovao u javnom saobraćaju sa gabaritima koji zahtjevaju posebne dozvole za takozvane vanredni prevoz – istakao je Davidović i dodao da će narednih dana biti zamjenjen i saobraćajni znak koji je takođe oštećen.

Dodao je da će Odsjek za saobraćaj podnijeti prijavu Policijskoj upravi Banjaluka protiv nepoznatog počinioca kako bi pokušali pronaći vozilo, koje je nanijelo štetu na gradskoj imovini.

– Svi semafori su osigurani tako da će na taj način biti nadoknađena šteta uzrokovana u ovim slučajevima – kazao je Davidović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO