Politika

“Porodica je najveća snaga” Dodik tvrdi da jakom pronatalitetnom politikom jača i Srpska

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da se jakom pronatalitetnom politikom jača Republika Srpska, a jedna od mjera je i jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, a koja će biti isplaćena do kraja mjeseca.

“Porodica je najveća snaga” Dodik tvrdi da jakom pronatalitetnom politikom jača i Srpska
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dodik je istakao da je porodica najveća snaga i temelj na kojem počiva Srpska, zbog čega su institucije Srpske realizovale niz mjera s ciljem poboljšanja položaja višečlanih porodica.

Srpski član Predsjedništva podsjetio je da je jedna od mjera jednokratna pomoć od 750 KM porodicama sa četvoro i više djece, u kojima je jedan od roditelja nezaposlen, koja će biti isplaćena do kraja mjeseca.

– U narednom periodu, nakon što budu sprovedene neophodne zakonske procedure, ovaj iznos biće isplaćivan kao mjesečna naknada sa doprinosima za 1.300 porodica, što će omogućiti da nezaposleni roditelj ostvari zdravstveno i penziono osiguranje – napisao Dodik na Instagramu.

On je ukazao da je važno da ove porodice, koje su istinsko blago i koje natalitetom jačaju otadžbinu, znaju da Republika Srpska stoji iza njih, da su njihova prava definisana zakonom i da imaju svu potrebnu sigurnost.

– Kao društvo odgovorni smo da sistemski rješavamo jedno od najvažnijih pitanja za opstanak Srpske, a to je očuvanje porodice. Niko kao porodica ne može da nas nauči ljubavi i zajedništvu, najvažnijim vrijednostima svakog društva, a to su i temelji na kojima počiva naša Republika – napomenuo je Dodik.

Dodik je istakao da će se institucije zato još snažnije boriti da usvajaju i sprovode mjere koje će porodicama im omogućiti veću sigurnost i bolje uslove života za djecu u Republici Srpskoj.  

Prihvati notifikacije