Hronika

PORODICA SHRVANA TRAGEDIJOM Dvije godine nakon pogibije otkriveno da mladić NIJE KRIV za nesreću

Dvije godine nakon što je u saobraćajnoj nesreći poginuo Branislav Grujić (28) iz Sibača kod Pećinaca, vještaci su ipak dokazali da te kobne večeri nesrećni mladić nije prešao na suprotnu stranu puta i izazvao sudar, kako se u početku mislilo, već je to uradio drugi vozač koji je, kako je i potvrđeno, bio pod dejstvom alkohola.

PORODICA SHRVANA TRAGEDIJOM Dvije godine nakon pogibije otkriveno da mladić NIJE KRIV za nesreću
FOTO: S. KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Kako kaže Stevica Grujić (59), otac nastradalog mladića, optužnica još nije podignuta, ali nakon završenog istražnog postupka Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici moglo bi to da učini veoma brzo, piše Blic.

Tog 7. jula oko ponoći Branislav je krenuo za Ogar kako bi djevojku vratio kući. Iz pravca Subotišta prema Pećincima na “opel korsu” naletelo je putničko vozilo “folksvagen džeta” beogradskih registarskih oznaka, koje nije moglo da savlada krivinu.

Od jačine udarca oba vozila su se okrenula, a “korsa” je zadnjim dijelom završila u kanalu. Dok je te večeri od pola dva, kada je Stevica stigao na mjesto nesreće pa do četiri ujutru, stajao pored puta, čekajući da uviđaj bude završen, ni slutio nije da je njegov sin zaglavljen u vozilu, već je mislio da ga je Hitna pomoć hospitalizovala.

Za to vreme, vatrogasci su sjekli “korsu” kako bi izvukli Branislava, koji je izdahnuo na licu mjesta i to, prema nalazu sa obdukcije, od zadobijenih povreda unutrašnjih organa.

– Nemam ja više volju za životom, čekam sudnji dan kada ću da odem kod mog sina. Supruga i ja svaki dan idemo na groblje. Teško je, život nam se poslije te noći promijenio skroz. Od stresa oboje smo se razboljeli – govori očajni otac.

Nakon saobraćajne nesreće, vozač “džete”, koji je iz Surčina, tvrdio je kako je Branislav prešao na drugu stranu puta, ali je porodica Grujić uspjela je da dokaže da mladić nije kriv što je izgubio život.

– Saobraćajni veštaci su utvrdili da se vozač drugog vozila kretao 80 kilometara na sat, a moj Branislav ispod 60. Utvrđeno je, takođe, je da je moj sin vozio 70 centimetara od bele linije, a da je vozač drugog vozila sekao krivinu – tvrdi Stevica, dodajući da mu mladić, protiv kojeg treba da bude podignuta optužnica, nikada nije izjavio saučešće, kao i da ne očekuje ništa od te presude, jer kako kaže, ona mu ne može vratiti sina.