Politika

Poruka britanskog izaslanika: Moja zemlja snažno podržava evropski put BiH

Otvaranje pregovora BiH i EU bio bi ogroman iskorak za BiH, poručeno je sa sastanka predstavnika Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Balkan Stjuartom Pičom.

Poruka britanskog izaslanika: Moja zemlja snažno podržava evropski put BiH
FOTO: BRITISH EMBASSY SARAJEVO

Pič je naglasio da njegova zemlja snažno podržava evropski put BiH i ohrabruje domaće političare da nastave sa sprovođenjem reformi s ciljem ubrzavanja procesa integracija i otvaranja pristupnih pregovora sa EU, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Na sastanku su razmijenjene informacije i mišljenja o situaciji u BiH u svjetlu procesa evropskih integracija, kao i o obavezama i izazovima sa kojima su na evropskom putu suočene institucije BiH.

Predsjedavajuća Komisije Darijana Filipović i njen zamjenik Sabina Ćudić istakle su da institucije BiH ulažu napore kako bi se do kraja godine usvojili još neki zakoni iz paketa od 14 prioriteta Evropske komisije, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još

One su navele da se radi i na pripremi Drugog političkog foruma na visokom nivou između EU i BiH, na kojem će 5. decembra u Briselu, osim predstavnika izvršne vlasti, učestvovati i lideri vodećih političkih partija u BiH i na kojem će, kako je naglašeno, biti razgovarano o daljoj evropskoj agendi BiH. U razgovoru je učestvovao i ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije