Politika

Poruka iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara: Omogućiti Tegeltiji da se obrati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN

Od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica Savjeta bezbjednosti očekuje se da omoguće predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegletiji da se obrati na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti na kojoj će biti razmatrano stanje u BiH, rečeno je u Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Poruka iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara: Omogućiti Tegeltiji da se obrati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je zatraženo nakon što je Misija BiH pri UN odbila da stalnom predstavniku SAD u UN ambasadoru Lindi Tomas Grinfild uputi zvaničnu notu za obraćanje predsjedavajućeg Savjeta ministara na sjednici Savjeta bezbjednosti.

Pročitajte još

Iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara navode da se od ambasadora SAD pri UN i stalnih članica očekuje da reaguju na ove jasne i vidljive opstrukcije koje dolaze od bošnjačke strane u BiH, Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara i Stalne misije BiH pri UN.

– Nažalost, Misija BiH pri UN odbila je da uputi traženu notu i tako potvrdila istinitost navoda da je direktno uključena u opstrukciju učešća predsjedavajućeg Tegeltije na sjednici i onemogućavanju da kao legitiman nosilac jedne od najviših funkcija u zajedničkim institucijama BiH upozna Savjet bezbjednosti o stvarnom stanju i problemima sa kojima se suočava BiH – ističu iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

FOTO: UNITED NATIONS /YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: UNITED NATIONS /YOUTUBE/SCREENSHOT

Na današnjoj sjedici Savjeta bezbjednosti u Njujorku, koja će početi u 16.00 časova, biće razgovarano o situaciji u BiH.

Prihvati notifikacije