Svijet

PORUKA PUTINA "Rusija može poraziti virus za manje od tri mjeseca"

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je uvjeren da će Rusija zaustaviti širenje virusa korona i da je to samo pitanje vremena i efikasnosti zajedničkog rada države, društva i privrede.

PORUKA PUTINA "Rusija može poraziti virus za manje od tri mjeseca"
FOTO: ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN/EPA

Kada se situacija promijeni, definitivno će se promijeniti nabolje – to je 100 odsto sigurno. Pitanje je, naravno, koliko će trajati i koliko je efikasan naš zajednički rad, a svi ljudi koji danas koriste vaše besplatne sadržaje ili vaše proizvode ostaće vaše mušterije – rekao je Putin na sastanku sa privrednicima.

On je rekao da vjeruje u mjere koje je Rusija preduzela protiv oboljenja Covid-19 i da se slaže sa idejom da bi zemlja mogla da savlada virus za manje od tri mjeseca.

– Naše kolege očekuju da ćemo završiti sa virusom korona za dva do tri mjeseca. To je već dobra prognoza, zato što je u nekim zemljama rečeno da će borba biti veoma duga – rekao je Putin.

Tokom sastanka, privrednici su predložili da se pojednostavi procedura sertifikovanja određenih proizvoda, poput opreme za dezinfekciju, sa sadašnjih tri do šest mjeseci.

Putin je rekao da pozdravlja ovu ideju i da će država uraditi svoj dio posla u njenoj primjeni, ali je dodao da na snazi moraju ostati mjere kontrole.

On je razgovarao sa privrednicima i o mjerama finansijske podrške kompanijama i o mjerama Centralne banke radi sprečavanja otpuštanja radnika i propadanja kompanija.