Društvo

Poruka vladike Hrizostoma "Bog nikada čovjeka ne ostavlja samog"

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da Bog nikada čovjeka ne ostavlja samog već je uvijek prisutan i hrabri.

Poruka vladike Hrizostoma "Bog nikada čovjeka ne ostavlja samog"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ /RAS SRBIJA

Mitropolit je rekao da su se brojni pravoslavni vjernici danas sastali da Gospodu svih dobara zahvale za veliku i neizmjernu milost, ljubav i staranje prema crkvi i ljudima, njegovim slugama i poslanicima.

Nakon Svete liturgije u Sabornoj crkvi u Sarajevu, Mitropolit Hrizostom je uputio srdačne pozdrave i zahvalnost u svoje i u ime sveštenstva i monaštva Mitropolije dabrobosanske, vjernog naroda, prijatelja i dobrotvora, NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju za dolazak u ovu drevnu mitropoliju.

– Znamo i osjećamo da je ovo istinski izraz Vašeg srca i duše, a iznad svega Vaše ljubavi da budete danas sa nama. Posebno Vam hvala na ovoj predivnoj arhijerejskoj liturgiji koju ste danas prinijeli Gospodu – rekao je mitropolit Hrizostom.

Prema njegovim riječima, kada Gospod poziva na uzvišenu apostolsku službu, on ispituje srca i dušu svakoga, bolesne liječi, grijehe oprašta i dopunjuje nedostatke.

Pročitajte još

– To je ta sinergija božanska i ljudska u našim životima. Za ovih 50 godina služenja narodu i Bogu, upravo smo osjetili tu božansku energiju koja je uvijek djelovala u našem služenju i životu – naveo je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom je obraćanje brojnim vjernicima završio riječima apostola Pavla “da sada i u vijekove ostanemo u ljubavi Hristovoj”.

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Uz patrijarha su bili mitropoliti dabrobosanski Hrizostom i crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, budimljansko-nikšićki Metodije, žički Justin, bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije, te brojno sveštensnstvo.

Prihvati notifikacije