Biznis

POSAO DOVEDEN U PITANJE Još jedna firma podnijela zahtjev za bankrot, evo o KOJOJ se radi

Njemački lanac sportske opreme "SportŠek", koji je dio "Signa Holdinga", podnio je zahtjev za bankrot.

katanac
FOTO: SHUTTERSTOCK/BLIC/SCREENSHOT

Kompanija, koja ima 34 filijale širom Njemačke i godišnji promet od oko 350 miliona evra, objavila je da je “SportŠek” nesolventan nakon što je “Signa Holding” podnio zahtjev za bankrot. Tajming ovog novog stečaja u Njemačkoj nije mogao biti gori zato što je “SportŠek” trebalo da preuzme britanski “Frasers Group”!

Modaliteti s prethodnim vlasnikom “Signom” bili su dogovoreni već sredinom oktobra. Međutim, preuzimanje još nije bilo dovršeno.

Posao doveden u pitanje

Sada je posao opet doveden u pitanje. Pošto “Signa” više ne može da ispunjava svoje obaveze prema “SportŠeku” zbog nelikvidnosti, sama filijala u Minhenu odlazi u stečaj.

Pročitajte još

-“Frasers Group” želi da ostane u preuzimanju kompanije koju je osnovao Oto Šek u Minhenu ubrzo poslije Drugog svjetskog rata. Ali zbog trenutne nelikvidnosti, proces prodaje mora da počne iznova. Ostali zainteresovani mogu da nam se jave. Zbog toga će “SportŠek” sigurno pronaći novog, snažnog partnera koji će osigurati dugoročnu stabilnost kompanije – poručuju iz kompanije, piše Fenix magazin.

Ništa se neće promijeniti za kupce još uvijek. Ukupno 34 “SportŠekove” filijale širom zemlje ostaju otvorene. Onlajn prodaja bi takođe trebalo da se nastavi kao i obično, obećava šef Matijas Ruker.

Ruker vidi bankrot kao priliku za održivo jačanje kompanije sa ugovornim partnerima i povjeriocima.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije