Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Posebna sjednica NSRS: Poslanici glasaju o izvještaju Anketnog odbora o slučaju stradanja Davida Dragičevića

Politika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas izjašnjavanjem o apsolviranim tačkama tokom dvodnevnog rada.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović rekao je da tokom rasprave u parlamentu nije izrečen nijedan argument kojim bi bio osporen izvještaj tog odbora.

Predstavnici vlasti tvrdili su tokom rasprave da je rad Anketnog odbora zloupotrijebljen i da su zaključci politički.

U jučerašnjem dijelu zasjedanja poslanici su razmotrili izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2017. godinu, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu, te izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu.

Razmotreni su i izvještaj Ombudsmana za djecu za 2017. godinu, izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. godinu i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini.

Sjednica će biti nastavljena u 10 časova, a po njenom okončanju biće održana

posebna sjednica na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o radu, o porezu na dohodak, te o platama zaposlenih u organima uprave Srpske i u MUP-u.

Biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u prosvjeti i kulturi, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa Republike Srpske, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca.

Po hitnom postupku biće razmatrani i prijedlozi zakona o izmjeni i dopuni zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kao i o krivičnom postupku Republike Srpske.

Na posebnoj sjednici, koja će biti održana nakon redovne na zahtjev Vlade Srpske, među 18 tačaka dnevnog reda biće razmatran i prijedlog zakona o kulturi.

Biće raspravljano i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o opštem upravnom postupku, o matičnim knjigama, o izvršnom postupku, o sudskim taksama, o naučno-istraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Posebna sjednica Narodne skupštine trajaće u produženom radnom vremenu i, ako ne bude završena u predviđenom vremenu, biće nastavljena u ponedjeljak, 9. jula.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO