Politika

Poslanica koja je GNUSNIM SLIKAMA uzburkala javnost tvrdi da se NE SJEĆA od koga je dobila fotografije

Fljora Brovina, poslanica vladajuće DPK, Kadrija Veseljija, izjavila je danas pred specijalnim tužiocem da sporne fotografije, koje je objelodanila u parlamentu u četvrtak, dobila 2003. od nekih aktivista iz Đakovice, čijih imena se ne sjeća, da joj nije poznat identitet “žrtve” i da je nikada nije kontaktirala.

Poslanica koja je GNUSNIM SLIKAMA uzburkala javnost tvrdi da se NE SJEĆA od koga je dobila fotografije
Foto: screenshot YouTube

To je danas izjavila tužilac kosovskog Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, koja je ranije danas saslušala Brovinu o okolnostima pod kojima je došla do tih fotografija.

Pročitajte još

Hajdari je za TV Kljan Kosova rekla da je Brovina tokom saslušanja izjavila da je vjerovala da su fotografije autentične i da ih je zato pokazala u parlamentu.

Brovina je sinoć, tokom rasprave u parlamentu o rezoluciji kojom se osuđuje Srbija za navodni genocid počinjen tokom posljednjih sukoba na KiM, pokazala dvije fotografije za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su pripadnici srpskih snaga silovali jednu Albanku na očigled njene porodice.

Tvrdila je i da joj je poznat identitet te Albanke koja, kako je rekla, poznaje svoje silovatelje i spremna je da to posvjedoči i na sudu.

Hajdari dalje kaže da je Brovina izrazila zabrinutost zbog informacija koje ukazuju da ove fotografije potiču iz rata u Iraku, te da je dodala da ona o tome nema saznanja.

Ovo saslušanje Fljore Brovine je prvi korak u istražnom postupku o ovom slučaju i do njegovog okončanja moraćemo još mnogo toga da uradimo – rekla je Hajdari i dodala da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Hajdari kaže da je Brovina na saslušanju izjavila da se ne sjeća imena osobe koja joj je doturila sporne fotografije i omogućila da ih objelodani.

Najavila je da će u narednim danima Specijalno tužilaštvo takođe saslušati osobu od koje je, kako tvrdi Brovina, dobila fotografije.

Brovina je, prema riječima tužiteljke, rekla da nije u kontaktu sa “žrtvom” i da kod sebe tokom saslušanja nije imala fotografije, ali da je obećala da će ih tužilaštvu predati u ponedjeljak.

– Rekla je Brovina da nikada nije srela žrtvu, a kada sam je upitala da joj je poznat njen identitet, rekla je da nije – ispričala je Hajdri.

Scroll Up