Politika

Poslanici SNSD protiv: Predstavnički dom BiH nije usvojio inicijativu o suspenziji carinskih stopa na gorivo

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije usvojena inicijativa predsjedavajuće ovog doma Denisa Zvizdića da se na dnevni red hitno uvrsti i tačka o privremenoj suspenziji carinskih stopa kod ulaska goriva u BiH.

Poslanici SNSD protiv: Predstavnički dom BiH nije usvojio inicijativu o suspenziji carinskih stopa na  gorivo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prijedlog nije usvojen jer nije bilo entitetske većine, tj. nedovoljno poslanika iz RS. Za prijedlog je, od prisutnih 29 poslanika, 26 bilo za, troje protiv i isto toliko suzdržanih.

Protiv su glasali poslanici SNSD, prenosi Kliks.

Pročitajte još

Kako je u obrazloženju zahtjeva za stavljanje na dnevni red ove tačke rekao Zvizdić, usvajanje ovog prijedloga bi za posljedicu imalo niže cijene goriva u BiH.

– S obzirom da veliki dio ekonomije zavisi od cijene nafte, došlo bi do stabilizacije i drugih cijena. BiH je skoro jedina u regiji koja ima ovakvu stopu – rekao je Zvizdić.

Podsjećamo, ranije zbog istog razloga nije usvojen prijedlog poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saše Magazinovića (SDP) i Branislava Borenovića (PDP), koji su tražili da se na dnevni red današnje sjednice ovog doma uvrsti tačka koja se odnosi na akcize na gorivo.

Snježana Novaković Bursać, poslanik SNSD ranije je istakla da su oni “za ukidanje akciza na gorivo ali da nju niko do sada nije uvjerio da će ukidanjem akciza gorivo biti jeftinije”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu