Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POSLANICI ZABORAVILI NA KOLEGIJALNOST Demoliranje vozila Draška Stanivukovića prošlo BEZ RIJEČI OSUDE

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Političko rivalstvo u RS već odavno je preneseno i na privatni život, pa otud i ne čudi što su se mnogi funkcioneri prestali privatno družiti sa onima koji nisu članovi njihove stranke ili koalicije.

Da je to istina političari svojim primjerom svaki dan i dokazuju, a ovome u prilog ide i posljednji događaj iz Banjaluke, kada su nepoznati vandali u noći između ponedeljka i utorka razlupali vozilo koje je koristio narodni poslanik Draško Stanivuković.

Umjesto da na trenutak stave po strani političko rivalstvo i osude ovaj čin te stanu uz svog kolegu, niko od poslanika, izuzev Nebojše Vukanovića iz SDS, te Stanivukovićevih partijskih parlamentaraca iz PDP, ovaj događaj nije ni pomenuo.

Politički analitičar Tanja Topić ističe da je takvo ponašanje političara uopšte ne čudi jer je kod nas čak i vazduh podijeljen po zonama političkih stranaka.

– Tačno se zna u kojim zonama je dopuštena interakcija. Kod pojedinih političkih stranaka zapravo postoji vojnička disciplina, tako da ni pojedinci ne smiju odstupiti od stranačke discipline ako ona nije propisala solidarnost – ističe Topićeva.

Ona dodaje da se prosto može zaboraviti da će bilo koji pojedinac iskočiti iz tog partijskog kolosijeka.

Topićeva kaže da je politika ušla i u privatne živote, pa su mnoga prijateljstva, kumstva i rodbinske veze raskinute.

– Imate jasno podijeljene zone i nema kolegijalnosti, niti solidarnosti, među pripadnicima političkih stranaka iz takozvanih suparničkih tabora – zaključuje Topićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO