Društvo

Posljedice nevremena u Mostaru: Srušio se veliki bor i poklopio automobil, nema ga ko ukloniti

Nakon nevremena koje je u poslijepodnevnim časovima zahvatilo Mostar na brojnim lokalitetima došlo je do lomljenja stabala i oštećenja automobila. Najteži slučaj zabilježen je u naselju Bijeli Brijeg gdje je stablo velikog bora palo na zgradu i poklopilo automobil.

Posljedice nevremena u Mostaru: Srušio se veliki bor i poklopio automobil, nema ga ko ukloniti
FOTO: TV N1 SARAJEVO/TVITER/SCREENSHOT

Veliko stablo bora prepriječilo je ulicu i onemogućilo saobraćaj.

Radi o ulici u blizini mostarske bolnice gdje je stablo velikog bora doslovno iščupano iz korijena i prilikom pada zatvorilo jednu ulicu, poklopilo dio zgrade i jedan automobil na kojem je zabilježena ogromna šteta.

Stanari koje smo zatekli na mjestu događaja su ogorčeni, jer kako su na kazali zvali su sve nadležne službe i niko ne može da im pomogne kako bi stablo uklonilia sa puta, automobila i zgrade u kojoj vlasnici nekoliko stanova ne mogu otvoriti prozore.

Kažu nam da su zvali mostarske vatrogasce koji su im kazali kako nisu u mogućnosti ukloniti stablo jer nemaju potrebnu auto-korpu za to.

Pročitajte još

Tvrde da su zvali komunalnu službu iz koje im je rečeno da je vikend i da ne mogu ništa uraditi do ponedjeljka, što je izazvalo ljutnju tamošnjih stanara, koji ne odustaju od telefoniranja i potrage za službom ili osobom koja u Mostaru ukloniti veliko stablo bora.

O slučaju su obavijestili i policiju, jer kako su naveli treba u ulici postaviti signalizaciju da se saobraćaj ne može odvijati, dok se problem ne riješi.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su nam kazali kako su vatrogasci imali pune ruke posla zbog polomljenih stabala uslijed nevremena, te da su intervenisali 12 puta, ali da u naselju Bijeli Brijeg nisu mogli ništa uraditi, jer nemaju auto-korpu koja je potrebna za tu svrhu.

Prema prvim informacijama nema povrijeđenih osoba, a štete koje su nastale u Mostaru na automobilima i objektima, kako su ocijenili iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostaru su ogromne i bez sumnje će se tek zbrajati narednih dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije