Politika

"Postoji mogućnost Janićijevićeve umiješanosti u događaje u Banjskoj" Detalji hapšenja Srbina na Kosovu koji je krenuo na sahranu Nedeljkoviću

Srbin Lazar Janićijević iz Zvečana, koji je danas uhapšen na Jarinju kada je krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića koji je danas sahranjen u Vrnjačkoj Banji, navodno se dovodi u vezu sa događajima u Banjskoj, tvrde iz policije samoproglašenog Kosova.

KOSOVO POLICIJA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Direktor te policije Gazmend Hodža rekao je na konferenciji za novinare da je na imanju uhapšenog, navodno, pronađeno oružje koje ga povezuje sa događajima u Banjskoj u nedjelju, 24. septembra.

– Izvršena je racija na njegovom imanju i pronađena izvjesna količina municije – rekao je Hodža i dodao da postoji mogućnost Janićijevićeve umiješanosti u događaje u Banjskoj.

Pročitajte još

Hodža je rekao da će uhapšenom izvjesno biti određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju poručeno je ranije da je Janićijević bez razloga izveden iz automobila na Jarinju, te da je trenutak koji je Priština izabrala za privođenje pokazuje direktnu i sračunatu namjeru Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vrijeđanjima po nacionalnoj osnovi natjeraju da napuste svoja vjekovna ognjišta i sjever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba.

Srpska lista ocijenila je da se hapšenjem Janićijevića uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

U sukobu sa policijom samoproglašenog Kosova u nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska stradali su Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac. Zvaničnici Srbije su saopštili da su Srbi brutalno likvidirani, nakon ranjavanja i predaje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije