Magazin

"Posvetio bih je svoj djeci svijeta" Zbog stihova malog Voje od prije 40 godina plače region (VIDEO)

Mali Voja iz Kuršumlije, koji je pjesmom poručio da su sva djeca na svijetu ista, danas ima 46 godina, živi u Donjem Stepošu kod Kruševca, porodičan je čovjek.

Region plače za recitacijom pjesme dječaka Voje prije 40 godina
FOTO: MILICHKA/TWITTER/SCREENSHOT

U prvoj izjavi za medije poručuje da bi stihove pjesme opet recitovao samo ako bi to pomoglo. Imao je oko pet godina kada je recitovao tu pjesmu.

I, iako čuva snimak, kao što svi mi čuvamo uspomene, ne krije da je bio uzbuđen i presrećan kada je vidio “šta su društvene mreže uradile sa snimkom na kojem je baš on”.

– Bilo je to 1983. godine. Predstava se održavala u Ekonomskoj školi u Kuršumliji – priča Voja.

Čuveni Minimaks je u emisiji “Tebi kažem” pitao djecu šta su pripremila od recitacija, a Voja je pred kamere stao i punog srca odrecitovao pjesmu “Ujedinjena djeca svijeta”, koja je rasplakala ne samo njega, već i sve one koji su je čuli.

Zvao ga kolega

Pjesmu je napisala učiteljica Danica Nikolić.

– Baš za mene je napisala tu pjesmu. Iskreno, bio sam stvarno uzbuđen i presrećan kada se snimak zavrtio na mrežama. Istovremeno, i nije mi bilo svejedno kada sam ga vidio poslije 40 godina. Možete da zamislite kako je kada vidite nešto svoje poslije toliko godina. Ali, baš je lijep osjećaj. Čak me je i jedan kolega pitao da li sam to ja. Bilo je raznih komentara, i svi su pozitivni – kaže on.

Na pitanje čime se mali Voja sada bavi, kroz smijeh i u šali kaže “svim i svačim”. Radi u jednoj privatnoj firmi, ali svoju ljubav poklanja poljoprivredi, a pogotovo životinjama.

U braku je sa suprugom Tamarom, sa kojom ima troje djece.

– Najstariji sin Dušan napunio je 18 godina i završio je treći razred srednje škole, kćerka Radica je završila drugi razred srednje, a najmlađi Stefan osmi razred – navodi Voja.

Kaže da se sjeća 80 odsto stihova pjesme, ali da bi se uz malo podsjećanja i pomoći prisjetio i cijele. Iako je od susreta sa Minimaksom i učešća u njegovoj emisiji prošlo četiri decenije, i sada bi je opet izrecitovao.

– Opet bih je pred publikom izrecitovao, samo ako može da pomogne. Sada je razumijem na drugačiji način, a posvetio bih je svoj djeci svijeta. I ja ih imam, kao što rekoh, troje… – kaže Voja.

Ima, navodi, samo jednu želju, a za roditelje jednu poruku, piše Telegraf.

– Samo neka bude mir u svijetu. Inače, kada o djeci pričamo, mišljenja sam da vaspitanje polazi od roditelja. Prvo od njih, pa onda da gledamo djecu – poručuje “mali Voja”.

Riječi pjesme “Ujedinjena djeca svijeta”

– Sva su deca na svetu ista

Vesela, a u duši čista.

Nisu svi jednako siti,

Iako bi tako trebalo biti.

Dok neka deca plešu i hode

Druga nemaju ni čiste vode.

Dok jedno nosi haljine nove,

drugo golo u pomoć u pomoć zove.

Eh, što ne postoji neka planeta,

gde bi živela sva deca sveta?

Tu bi svak bio dobro obučen i uhranjen,

a na daleko bi se vidio natpis:

Odraslima je ulaz zabranjen!”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije