Banjaluka

Potpisivanje sporazuma u avgustu: Banjaluka uspostavlja saradnju sa gradom iz Rusije

Banjaluka i Nižnji Novgorod uskoro će uspostaviti i zvaničnu saradnju potpisivanjem sporazuma o saradnji gradova u drugoj polovini avgusta.

Potpisivanje sporazuma u avgustu: Banjaluka uspostavlja saradnju sa gradom iz Rusije
FOTO: GRAD BANJALUKA

Odluka o potpisivanju ovog sporazuma upućena je u skupštinsku proceduru i biće razmatrana na sjednici Skupštine grada 13. jula.

Po dobijanju „zelenog svjetla“, potpisivanje će biti upriličeno u tom ruskom gradu, povodom Dana grada i obilježavanja 800-godišnjice njegovog postojanja.

Kada je u pitanju saradnja sa Nižnjim Novgorodom, posebna pažnja biće usmjerena na razmjene u oblastima kulture, umjetnosti, sporta, turizma i drugih privrednih grana te na kontinuiran razvoj saradnje i sprovođenje zajedničkih projekata u navedenim oblastima, u skladu sa nadležnostima gradskih administracija strana potpisnica.

Naime, konkretna saradnja Banjaluke i Nižnjeg Novgoroda praktično je započela prošle godine, kada su banjalučki umjetnici učestvovali na festivalu „Tajne majstora“ održanom u septembru prošle godine u tom ruskom gradu, predstavljanjem dokumentarnog filma Muzeja Republike Srpske pod nazivom „Zmijanjski vez“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije