Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTPUNI HIT Poruke koje majke šalju djeci koja su pregurala TRIDESETU: “Dođi što prije, ne mogu da upalim kompjuter”

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Ko to na nas stalno misli i pita da li nam je hladno, da li smo žedni, gladni i da li smo oprali veš? Postoji samo jedna osoba koja će nas uvijek tretirati kao dijete i kad uđemo u ozbiljne godine – majka. Jedna je majka i ona uvijek brine jer neko mora.

Postoje razne faze u odnosu majke i djeteta. Majke prvo prolaze kroz pakao vaspitavanja djeteta do tinejdžerskog doba, pa onda fazu prevaspitavanja u tinejdžerskom dobu, poslije obično idu pretnje – dok si pod mojim krovom i dok te ja hranim ima da mi polažeš račune, i onda ptić raširi krila i odleti da sebi svije gnijezdo. Da li to znači da je majka prestala da brine – NE! Ona je tek tad zabrinuta jer je njeno dijete prepušteno samo sebi. Ko još pa vjeruje svom djetetu i njegovoj odgovornosti?

Prije nego što predstavimo čuveno sveto trojstvo maminih pitanja u porukama- da li si jeo/jela, da li si gladan/gladna i zovi me kad budeš imao/imala vremena, treba napomenuti da mame umiju da budu beskrajno duhovite u porukama koje šalju.

Foto: Privatna arhiva

Bojan je Crnogorac, a Sanja je porijeklom iz BiH. Žive u skladnoj bračnoj zajednici, ali to ne sprečava njihove mame da ih provjeravaju s vremena na vrijeme.

Bojanova mama provjeravala je prije nekoliko godina da li njih dvoje gledaju Evroviziju i za koga navijaju.

Znamo šta se dogodi kad naše roditelje ostavimo sa tehnologijom. To su dva sukobljena svijeta, ali Tamarina mama je uspjela da riješi problem za dva minuta.

Foto: Privatna arhiva

Muškarci i veš su generalno na vi. Majka je ta koja je čistila, prala i peglala za sinom, ali nije zgoreg da ga podsjeti šta treba da uradi kad dođe kući.

Majka je tu da te opomene da si nedgovoran i da nema potrebe da pokušavaš da se izvadiš.

Šta Gocinu mamu najviše brine? Da li joj je čedo spavalo snom pravednika.

Foto: Privatna arhiva

Majka je tu da udovolji svakom zahtjevu koje njeno veliko dijete ima.

Nekad i majci pukne film kad joj dolaziš na ručak i postavljaš mnogo pitanja.

Naravno, majka će da te obavijesti i o stvarima koje te uopšte ne interesuju, ali kome drugom ona ima da pošalje poruku ako ne svom djetetu.

Istina je da nas nekad naše drage mame nerviraju svojim porukama i pozivima, ali kad pogledamo sa strane i sa distance ono što nam šalju, samo mogu da nam izmame osmjeh.

Mame, volimo vas.

(zenablic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO