Hronika

POTPUNI OBRT Uhapšeni za napad na boksera Kubanca pušteni da se brane sa slobode

U Novom Pazaru odjeknula je vijest o brutalnom napadu na kubanskog boksera, člana Bokserskog saveza Srbije, koji nastupa za zemlju, uz novi preokret u istrazi.

Policija Srbija
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Incident koji se dogodio sinoć, privukao je pažnju cijele javnosti, dobio je novo poglavlje nakon što je dežurni tužilac pokrenuo istragu. Svi osumnjičeni, njih četvorica, koji su prethodno uhapšeni i sprovedeni kod dežurnog tužioca, pušteni su da se brane sa slobode.

Sukob koji je započeo ispred jedne benzinske pumpe u Novom Pazaru, a zatim se nastavio u sobi hotela u kojem je boravio povrijeđeni sportista, izazvao je oštre reakcije javnosti. Napadači su, kako je prijavljeno, koristili oštre predmete, od kojih je kubanski bokser zadobio lakše tjelesne povrede na glavi. Hitno je prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, gdje mu je ukazana neophodna medicinska pomoć.

Pročitajte još

Ubrzo poslije incidenta identifikovani su svi počinioci, a tri osobe su uhapšene, dok je policija intenzivno radila na pronalasku četvrtog učesnika ovog nasilnog čina, da bi nešto kasnije identifikovala i uhapsila. Sada, poslije odluke tužioca da se osumnjičeni brane sa slobode, javnost čeka na dalje korake pravosudnih organa.

Kubanski bokser, poznat po svojim sportskim dostignućima i popularnosti među kolegama sportistima, kao i ljubiteljima boksa u Srbiji, sada se oporavlja od zadobijenih povreda, piše Sandžak Danas.

Nadležni organi, koji su osudili napad, naglašavaju da će počinioci biti procesuirani u skladu sa zakonom, dok lokalna zajednica i sportski savezi izražavaju neizmjernu podršku povrijeđenom sportisti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije