Hronika

POTRESAN GOVOR GRUOVOG KUMA "Bog uzima samo najljepše cvijeće, što si ti za sve nas"

Igor Lazić Nigor održao je potresan govor na sahrani svog kuma Dalibora Andonova Grua. Jecaji i suze odjekivali su grobljem Orlovača, gdje je Gru sahranjen.

POTRESAN GOVOR GRUOVOG KUMA "Bog uzima samo najljepše cvijeće, što si ti za sve nas"
FOTO: RAS SRBIJA

Dragi prijatelji skupio sam snage ako budem mogao da vam se obratim. Tišina! Ne prekidaj me jer ćemo prekinuti trenutak koji postaje vječnost. Ćutim! Pustimo da juče napravi danas vječnim sutra. Ne prekidajmo je! Riječi nisu dobrodošle, čak ni one koje nam se čine najveselijim. Mi nismo sposobni da govorimo o smrti, možemo samo da vjerujemo da je rođenje važna stvar, a smrt samo sitnica koja ne prekida besmrtnost. Ćutimo! Neka se čuje tišina tvog veselog osmijeha i iskrenosti. Ne prekidajmo je! Pustimo je da pobijedi tamu, nažalost Bog uzima samo najljepše cvijeće, što si ti za sve nas, porodicu, prijatelje… ali Bog ima svoj plan, mi grešni i nepokajani tek se osvjestimo onda kada izgubimo najbliže prijatelje. Dragi moj Dalibore, šta da ti kaže tvoj prijatelj, ti si sa druge strane rijeke, tamo se leti bez kajta… nema sumnje da te čekaju Nebojša i Duško, i da ćete vas trojica biti hip hop trio univerzuma gdje neće biti konkurencije. Doći će jedan dan kada svi moramo da odemo, a do tada svi mi i ja čuvamo uspomenu na tvoj osmijeh, dobrotu i muziku. A do tada vidimo se, a kada budem došao gore imaćemo jednu lozinku, a to će biti zvižduk. Znaćete da sam to ja. Počivaj u miru – pročitao je Nigor svoj govor.

Pročitajte još

Dalibora Andonova Grua porodica i prijatelji ispratili su na vječni počinak uz pjesmu “Ja bez tebe ne mogu da živim” koju sviraju trubači.

Pored sanduka su išla četiri motora, a u jednom trenutku zasvirao je i “Posmrtni marš”.

Gruova supruga Danica Andonov bila je nijema od bola, a porodica ju je sve vrijeme pridržavala budući da je jedva stajala na nogama.

Dalibor Andonov Gru poginuo je u ponedjeljak, 9. septembra, tokom vožnje kajta u Zemunu.

Dalibor Andonov koji je bio poznat pod nadimkom Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a poslije toga u Beograd. Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova najveća ljubav muzika. Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Neko je vrijeme trenirao vaterpolo, a posljednjih godina volio je da skija i igra košarku.

Sa pjesmom “Biću tu” je 1996. godine postao jedan od najpopularnijih repera ne samo u Srbiji nego i u regionu.

(Blic)