Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTVRĐENA OPTUŽNICA Mećinu terete za milionsku zloupotrebu

Hronika
Autor:

Foto: RTRS

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Milenka Božića (50) zvanog Mećina zbog milionske zloupotrebe službenog položaja, saznaje Srpskainfo.

Suština optužnice su potraživanja građana po tužbi podnesenoj protiv Udruženja “Složno” i Božića kao fizičkog lica, a zbog utvrđivanja suvlasništva na objektu u izgradnju zvanom “Aleksandrija” u Doboju.

Božić je kao predsjednik Udruženja izbjeglih i raseljenih lica “Složno” Doboj, u parničnom postupku u oktobru 2012. i martu 2013. godine, priznao daleko veća potraživanja koja su imali tužioci nego što je bila njihova prava uplata.

U ukupnom zbiru Božić je, prema optužnici, tako priznao potraživanja u iznosu većem od 1,4 miliona maraka, iako je utvrđeno da je stvarno uplaćeni iznos građana za kupovinu stanova u zgradi “Aleksandrija” bio oko 520.000 maraka.

U dva slučaja Božić je tako priznao potraživanja iako uplata za kupovinu stanova nije ni bilo.

Tako je, kako se navodi u optužnici, između ostalih Božić priznao potraživanje S.P. u iznosu od 157.044 KM iako je znao da isti nema uplate, te potraživanja M.P. u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Zbog slučaja “Aleksandrija” Božić je bio osuđen još 2009. prvostepenom presudom na tri godine zatvora, i to zbog prevare kupaca. Naime, Mećinu je tužilo više od stotinu ljudi koji su kupili stanove, ali je prevara dokazana u četiri slučaja. Ostali kupci bili su upućeni na parnični postupak.

Podsjetimo, više od stotinu stanovnika, mahom izbeglih i raseljenih lica, izdvojilo je oko 3,5 miliona maraka za izgradnju zgrade “Aleksandrija”, koja je trebala biti završena još 2003. Ugovor o izgradnji sklapali su sa Udruženjem “Složno”, na čijem čelu se nalazio Milenko Božić, zvani Mećina.

Lokacija na kojoj je započeta izgradnja zgrade “Aleksandrija” i dalje je jedna od najatraktivnijih parcela za nove stambene zgrade i proteže se na površini od 7 dunuma u centru Doboja. Izgradnja je zaustavljena već na prvoj lameli, i to na drugom od planiranih 7 spratova.

Leglo narkomana i skitnica

Zgrada “Aleksandrija” i danas je ruglo Doboja. Naime, ni nakon 16 godina od prvobitno planiranog roka zgrada nije završena.

Građani Doboja ističu kako je “Aleksandrija” danas leglo narkomana i skitnica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO