Gradovi

Povećan broj preuzimanja elektronskih knjižica: Za vakcinaciju u Sarajevu se prijavilo više od 33.000 građana

Za vakcinaciju protiv korona virusa do sada se elektronski prijavilo 33.003 stanovnika iz Kantona Sarajevo. U međuvremenu je preuzeto još 540 elektronskih zdravstvenih knjižica.

Povećan broj preuzimanja elektronskih knjižica: Za vakcinaciju u Sarajevu se prijavilo više od 33.000 građana
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Podatak o broju prijava za vakcinaciju je zaključno za danas do 8 sati. Podatak o broju preuzetih elektronskih zdravstvenih knjižica se odnosi na jučerašnji dan.

Ove informacije je za Klix potvrdio ministar zdravstva KS Haris Vranić. Ukazao je kako bi se mogla uraditi registracija građana koji nisu zdravstveno osigurani, a žele se vakcinisati.

– Za sve one koji nisu nikako osigurani, iako ne znam da takvih ima, možemo da organizujemo da dođu u zavod, u poslovnicu i prijave se uz ličnu kartu i CIPS prijavu. Napravit ćemo listing i tako sve uvesti u sistem Zavoda za zdravstveno osiguranje. Ovo je jedna od opcija za neosigurane – rekao je Vranić.

Podsjećamo, od 30. marta je moguća elektronska registracija stanovnika KS za vakcinaciju protiv korona virusa i to preko veb stranice evakcina-registracija.ezoblak.ba.

Ministar Vranić je juče obećao da će se omogućiti evidencija i osobama koje nemaju mogućnost da se elektronski prijave ili koje su informatički nepismene. Naglasio je da će porodični ljekari dobiti spiskove osoba starijih od 75 godina, a koji će zakazati njihovo vakcinisanje.

Za internetsku prijavu je potrebna elektronska zdravstvena knjižica i zbog toga je povećan broj preuzetih knjižica.

Prihvati notifikacije