Društvo

Vakcinacija protiv korone: Građani Srpske STARIJI OD 65 GODINA od danas mogu da se prijave

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozvali su osobe starija od 65 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv virusa korona.

Vakcinacija protiv korone: Građani Srpske STARIJI OD 65 GODINA od danas mogu da se prijave
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Ova lica koja žele da ostvare mogućnost da se se kroz imunizaciju zaštite od virusa korona radi evidentiranja treba da se jave od danas svojim timovima porodične medicine, sapšteno je iz resornog ministarstva.

Dodaje se da će timovi porodične medicine prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju svrstati u kategorije lica od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pročitajte još

Iz Ministarstva navode da će vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine biti organizovana u domu zdravlja u gradu/opštini u kojem se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja.

– Očekuje se da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je dom zdravlja nadležan – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da će građani koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biti pozivani na vakcinaciju od strane nadležnog doma zdravlja.

– O svemu navedenom, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je dostavilo zvaničnu instrukciju domovima zdravlja i privatnim ambulantama porodične medicine u Republici Srpskoj – navedeno je u saopštenju.

Prihvati notifikacije