Zabava

POVRATAK NA STARI TEREN Najbolji dizajneri žele Slađanu Mandić za ZAŠTITNO LICE

Slađana Mandić je jedna od ikona stila na estradnoj sceni u BiH. Dama koja na svakom javnom pojavljivanju i događaju ukrade pažnju prisutnih i fotoreportera, pomno i promišljeno bira svaki komad koji obuče, a posebnu pažnju pridaje i sitnicama poput asesoara kojima nadopuni stajling, te frizurama i mejk apu.

POVRATAK NA STARI TEREN Najbolji dizajneri žele Slađanu Mandić za ZAŠTITNO LICE
Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Sigurno je jedna od pokretača novih trendova, a svakako da veliki uticaj na nju imaju i brojni poznati dizajneri koje ima među prijateljima.

Kada je taj segment posla u pitanju, sebi sam zadala zadatak da svaki put moram sama sebe da nadmašim, što je najteže. Svjesno ulazim u to da donosim i namećem nešto novo i da sam drugačija, po čemu me prepoznaju i kod nas i u regionu. U BiH sam napravila veliki iskorak i kada je u pitanju muzika, spotovi i stajling. Ne želim zvučati neskromno, ali zaista se veliki trud ulaže u svaki segment. Esteta sam po prirodi, i uz muziku jako volim modu, čari šminkanja… Iako imam tim ljudi koji mi pomažu u osmišljavanju stajlinga, šminke, frizure, uglavnom je to na kraju ono što ja tražim. Na svakom snimanju, javnom pojavljivanju moram biti drugačija i o tome dugo promišljam – govori seksepilna pjevačica.

Poznato je da je Mandićeva u periodu od 1998. do 2000. ozbiljno bila posvećena modnoj karijeri i kao manekenka je djelovala u okviru jedne istaknute banjalučke agencije. Nakon toga se posvetila muzici i pjevanju, ali je zadržala modni ukus i jedinstven štih.

Stoga i ne čudi što je pozvana kao specijalna gošća 43. Nivea BH Fashion Weeka, sarajevske sedmice mode i glamura u režiji domaćih i regionalnih dizajnera i brendova, gdje je dobila i nekoliko ponuda dizajnera da bude njihovo zaštitno lice.

– U periodu bavljenja manekenstvom sam imala ozbiljne ponude za angažmane u Milanu u Italiji. Međutim, muzika je prevagnula. Bila sam jedan od vodećih modela u usponu, čak sam i mlađe djevojke učila svim pravilima manekenstva, hodanja, stava i slično. Na 43. Nivea BH Fashion Weeku sam bila na reviji na poziv dizajnerskog dvojca iz Zagreba koji djeluje pod imenom Mateyaneira. U pitanju su dvije dizajnerke, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, čije kreacije nose brojne poznate dame iz regiona, a koje rade i za Severinu. Događaj je bio izuzetno lijep, kakvih nam treba više u glavnom gradu i cijeloj državi. U narednom periodu imam poziva da nosim revije, tako da jedva čekam povratak na stari teren – modnu pistu – kaže Slađana Mandić.