Hronika

Povrede još opasne po život: Iz mostarske bolnice se oglasili o zdravstvenom stanju trogodišnje djevojčice

Trogodišnja djevojčica, koja je teško povrijeđena u tragičnoj nesreći kraj Mostara, premještena je jutros na Odjel za dječju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB).

Povrede još opasne po život: Iz mostarske bolnice se oglasili o zdravstvenom stanju trogodišnje djevojčice
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako je rečeno iz Kancelarije za odnose s javnošću SKB Mostar, njeno trenutno stanje je stabilno iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još opasne po život.

Muška osoba L.M. (1987) koja je hospitalizovana na Klinici za neurhirurgiju danas će tokom dana biti otpuštena na kućno liječenje, saopšteno je iz mostarske bolnice.

Pročitajte još

U nesreći koja se oko 20 sati dogodila u subotu na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna na lokaciji Zaton – Buna – Žitomislići, poginuli su roditelji i brat djevojčice, te vozač BMW-a, Mate Primorac, biznismen koji se, kako kažu neslužbene informacije trkao s vozačem Mercedesa, sinom hercegovačkog preduzetnika. Obojica su, neslužbeni su navodi, bili na jednoj proslavi nakon koje su se, putujući kući, utrkivali, piše Bljesak.

U policijskom izvještaju je navedeno da su u saobraćajnoj nesreći učestvovali L.Š. (2000) sa vozilom BMW, B.K. (1987) s vozilom Renault Scenic, M.P. (1976) sa vozilom BMW X“ i M.D. (1991) s vozilom Mercedes.

– Tom prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila Renault Scenic B.K., njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K. (2013) dok je G.K. (2019) zadobila teške tjelesne povrede. Takođe, smrtno je stradao vozač iz vozila BMW X5 M.P., dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila BMW L.M. (1987), R.V. (1977) i K.J. (1998)- navod je iz policijskog izvještaja,.

Prihvati notifikacije