Politika

"POVUĆI SAGLASNOST ZA NATO VJEŽBU" Poziv Dodiku da ispuni svoje predizborno obećanje

Demokratski narodni savez poziva srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na održavanje NATO vježbe ''Brzi odgovor 21'' na Manjači i u Glamoču.

"POVUĆI SAGLASNOST ZA NATO VJEŽBU" Poziv Dodiku da ispuni svoje predizborno obećanje
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

U saopštenju iz ove stranke ističu da je Dodik na izborima 2018. godine pobijedio na platformi vojne neutralnosti.

– Milorad Dodik dobio je podršku naroda 2018. godine kada je rekao: ”Ljudi u Republici Srpskoj moraju biti svjesni da takve vježbe nisu u našem interesu. Imamo negativno iskustvo sa NATO-om, koji nas je bombardovao. Ja nisam iracionalan, znam šta je NATO, šta je moć Zapada, ali ne možete dozvoliti da vječno budete poniženi” – ističe se u saopštenju DNS.

Pročitajte još

Ova stranka poziva Dodika da, prije nego što usvoji i u Brisel pošalje ovogodišnji ANP, koji je kako kažu prekršten u ”Program reformi 2021”, što je novi korak ka članstvu u NATO, inače vojno neutralne Republike Srpske, pita građane Republike Srpske na referendumu šta o tome misle.

– Prije bilo kakve zloupotrebe nacionalnog interesa i osjećanja za potrebe izborne kampanje podsjećamo Milorada Dodika da su put ka članstvu u NATO i nezavisnost Republike Srpske u direktnoj koliziji, pa bi bio red da se odluči da li je za snažnu BiH, članicu NATO-a, ili nezavisnu Republiku Srpsku – navodi se u saopštenju.

Prihvati notifikacije