Hronika

“Pozajmio je motor i odveo našeg anđela u smrt” Stara Moravica oplakuje djevojku (23) koja je poginula kod Bačke Topole

Na putu Stara Moravica – Bačka Topola dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je na mjestu suvozača na motoru smrtonosnim povredama podlegla Katrin T. dvadesetrogodišnja djevojka iz Stare Moravice.

“Pozajmio je motor i odveo našeg anđela u smrt” Stara Moravica oplakuje djevojku (23) koja je poginula kod Bačke Topole
FOTO: B. VUČKOVIĆ / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Nesreća sa tragičnim ishodom dogodila se u nedjelju oko 12.30 kada je vozač motora “kavasaki“ G. Đ., takođe iz Stare Moravice, star 29 godina, sletio motociklom s puta. Između Moravice i Bačkog Sokolca, izletjeli su ispred krivine i motocikl je skliznuo u njivu i kanal. Djevojka je zbog teških povreda i pored toga što su ljekari učinili sve da je spasu u subotičkoj Opštoj bolnici, nažalost, preminula.

Blicu je potvrđeno u Policijskoj upravi Subotica i Višem javnom tužilaštvu da je do nesreće došlo najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine tokom vožnje i da je vozač izgubio kontrolu nad motorom. Prema nezvaničnim informacijama vozač nema teške tjelesne povrede i nije bio pod dejstvom alkohola, i on i nastradala djevojka su imali zaštitne kacige.

Pročitajte još

Mladiću koji je vozio motor je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, kako Blic saznaje u utorak biti doveden u Više javno tužilaštvo u Subotici na saslušanje. Mladić nije imao adekvatnu vozačku dozvolu za kategoriju motocikla koji je vozio, a postupak koji će se voditi protiv njega se vodi kao teško djelo protiv bebjednosti javnog saobraćaja.

“Dolazi iz skladne porodice”

U Staroj Moravici je zavladala velika tuga i muk. Mještani nerado potvrđuju da je djevojka koja je poginula iz njihovog mjesta. Teško im je što se to dogodilo.

– Katrin je iz Stare Moravice, a mladić koji je vozio je takođe odavde, ali mu je otac iz Pačira. Njegovi roditelji su razvedeni, a njeni su velika skladna porodica. Koliko znam, mladić je radio u Mađarskoj, a sa Katrin je dugogodišnji prijatelj, ali sada čujem da su nedavno počeli da se zabavljaju. Zajedno su išli na folklor. U šoku smo i ne želimo zbog njene porodice ništa da komentarišemo. Zamislite kolika ih je tuga snašla – kaže žena iz Stara Moravice koja poznaje obje porodice.

Porodični prijatelj poginule Katrin u telefonskom razgovoru za Blic kaže da je djevojka iz veoma ugledne i cjenjene familije u Staroj Moravici.

– Imaju troje djece, divni su ljudi, veoma ugledna familija. Svi ih poštuju. A Katrin je uvijek bila dobro dijete i prerasla je u dobru i vrijednu djevojku. Velika tuga je sada kod nas u Moravici zbog njene smrti. Završila je učiteljski fakultet. Bila je zaposlena, radila je u Staroj Moravici. Poznavala je dugo mladića koji je vozio motor, mislim da su išli zajedno na folklor u Kulturno – umjetničko društvo „Adi Endre“ – sa velikom tugom priča čovjek koji je poznavao lično Ketrin.

– Bila je najstarija kćerka, prvo od troje djece. Roditelji imaju još dva sina, jedan je tek prvi ili drugi razred, a drugi je srednjoškolac. I njena majka i otac su igrali folklor u KUD „Adi Endre“. Izuzetni ljudi koji su je lijepo vaspitali. Katrin je bila pametna, vaspitana i svi smo je voljeli – priča Staromoravčanin.

Zajednički prijatelji, mladića koji je vozio „kavasaki“, i nastradale Katrin kažu da im nije jasno kako i šta se dogodilo.

– Teško nam je da pričamo, razumite nas. Nju nikada nećemo prežaliti, ali nam je žao i njega. Nje nema, a njegov život je zauvijek upropašćen, čak vjerujemo da bi on volio da je nastradao umjesto nje. Sigurni smo da mu je mnogo teško. Put na kome su nastradali je užasan. To je put koji vodi do granice, baš taj dio je u jako lošem stanju. Bilo je i ranije udesa sa tragičnim ishodom na toj deonici, baš u toj krivini. Izjavili smo saučešće porodici, ali još ne znamo kada će biti sahrana. Roditelji su u velikoj patnji i bolu i ne želimo da ih uznemiravamo – kaže djevojka iz Stare Moravice koja je poznavala Katrin i njenog momka, mladića koji je vozio motor na kome je nastradala.

Prihvati notifikacije