Hronika

POŽAR U VRTIĆU Evakuisano 150 djece, dim kulja NA SVE STRANE (VIDEO)

U jednom od dva vrtića Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ danas oko 14 sati izbio je požar u vrtiću "Dječja radost" u Vlasotincu iz koga je evakuisano 150 dece.

POŽAR U VRTIĆU Evakuisano 150 djece, dim kulja NA SVE STRANE (VIDEO)
FOTO: JUGMEDIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Požar je u međuvremenu lokalizovan, povrijeđenih nije bilo.

Na video snimku se vidi dim iz jednog prozora i na dijelu krova. Tu su vatrogasci koji gase požar i uplašeni roditelji. Riječ je o vrtiću u centru Vlasotinca, nedaleko od sjedišta opštine i policije, piše Kurir.

U dostavljenom saopštenju piše da je požar izbio u toku prijepodneva, da nema povrijeđenih, kaže direktor PU „Milka Dimanić“ Snežana Filipović.

– Vaspitačice su bile prisebne, odmah su izvele djecu, niko nije povrijeđen, vatrogasci su došli za pet minuta i gase požar. Služba hitne pomoći je takođe došla, ali nije bilo potrebe za intervencijom i vratili su se – rekla je direktorka Snežana Filipović.

U trenutku izbijanja požara u objektu je bilo oko 150 djece čiju su evakuaciju pomogli i građani, roditelji i zaposleni u susednim objektima. Policija je na licu mjesta i vrši uvuđaj, nakon čega će se znati više detalja o izbijanju požara.