Regioni

POZITIVAN REVIZORSKI IZVJEŠTAJ Nešković: Osoblje Doma zdravlja Lopare zaslužno za dobre rezultate

Dom zdravlja Lopare dobio je pozitivan revizorski izvještaj za proteklu godinu od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković za Srpskainfo.

POZITIVAN REVIZORSKI IZVJEŠTAJ Nešković: Osoblje Doma zdravlja Lopare zaslužno za dobre rezultate
FOTO: SRPSKAINFO / RAS SRBIJA

Nešković se zahvalio svim zaposlenim radnicima na velikom trudu i zalaganju čije je rezultat poslavanje u suficitu već cijelu deceniju.

-Predan rad svih medicinskih radnika i drugog osoblja, godinama unazad, unapredio je i poboljšao kvalitet zdravstvene zaštite svih građana opštine Lopare, a dobri rezultati, suficit u budžetu koji je prisutan cijelu deceniju su plod tog rada-zaključio je Nešković.

On je proteklu godinu ocijenio najuspješnijom kada je riječ o ulaganju zdravstva Lopara.

-U protekloj godini imali smo najveće investicije od osnivanja do danas, izgradili smo objekat koji smo sopstvenim sredstvima platili 400.000 KM, u kojem je smještena Služba za stomatologiju, i od juna mjeseca ove godine počela je sa radom Služba za bazičnu rehabilitaciju – rekao je Nešković.

FOTO: SRPSKAINFO / RAS SRBIJA
FOTO: SRPSKAINFO / RAS SRBIJA

On je naglasio da je u godini najvećih ulaganja nabavljen savremeni ultrazvučni aparat uz podršku majevičke dijaspore, te prijatelja iz njemačke pokrajine Bavarske, Roberta Prilera i Miroslava Kojadinovića, opštine Loparem ali i brojnih domaćih privrednika i pojedinaca.

-Uspjeli smo da uredimo i centralni objekat sa parking mjestima, rekonstruisali smo područne ambulante u Koraju i Priboju, kao i mnoge druge manje projekte, ali jednako važne – naveo je Nešković.

Najavljujući nove projekte Nešković je istakao da će Dom zdravlja Lopare zajedno sa Vladom RS i UNDP-om rekonstruisati objekat u kojem je smještena Služba za radiološku dijagnostiku, pedijatrijska ambulanta.