Politika

POZIVAJU VUKOTU DA RIJEŠI PROBLEME Članovi prijedorskog SDS tvrde da su unutarstranački IZBORI NELEGALNI

Šefica Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora Jovana Panić i član Glavnog odbora SDS Borislav Marić tvrde da se unutarstranački izbori u Prijedoru ne sprovode u skladu sa propisima i statutom ove stranke.

POZIVAJU VUKOTU DA RIJEŠI PROBLEME Članovi prijedorskog SDS tvrde da su unutarstranački IZBORI NELEGALNI
Foto: Bojana Majstorović

Oni su putem medija pozvali predsjednika stranke Vukotu Govedaricu da riješi probleme i omogući da se unutarstranački izbori provedu u skladu sa pravilima i propisima.

Panićeva je istakla da je sadašnji predsjednik Gradskog odbora Milan Tubin sve radio samovoljno i nestatuarno.

Od 49 mjesnih odbora formirano je samo 10-tak. Za sve ostale formirani su lažni i fiktivni zapisnici. Čak i u ovih deset formiranih ima nepravilnosti jer su u njima samo podobni i probrani članovi a u izborima su učestvovali i članovi drugih političkih partija. Imamo informacije da su se izbori održavali i u privatnim kućama – izjavila je Panićeva.

Dodala je da su im advokati rekli da ima osnova i za podnošenje krivičnih prijava zbog neregularnosti tokom vođenja izbora u mjesnim zajednicama.

– Pozivam vrh SDS da retaguje na ovu situaciju koja je zabrinjavajuća-tvrdi ona.

Član Glavnog odbora i Izborne komisije SDS, Borislav Marić  kaže da se mora oglasiti zbog trenutne situacije i ukaze na nepravilnosti.

– Pozivao sam predsjednika Gradskog odbora da sagledamo situaciju i odgodimo izbornu skupstinu na 15-tak dana dok se ne stvore uslovi kako bi sve bilo u skladu sa zakonom. Ja sam za smirivanje situacije u smislu da nemamo kadrove za bacanje i zato moramo riješiti probleme – poručio je Marić.

Predsjednik Gradskog odbora Milan Tubin poručio nam je u telefonskom razgovoru da ne želi da komentariše navode o neragularnim izborima.

– Pozivam ih sve da dođu sutra na izbornu skupštinu i iznesu svoje probleme pa ćemo ih riješiti – istakao je Tubin.

Izborna Skupština Gradskog odbora SDS u Prijedoru je zakazana za sutra u 12 časova. Panićeva i Marić kažu da će joj prisustvovati te da očekuju da dođe i Vukota kako bi se riješili svi problemi.

Scroll Up