Zabava

Poznati mađioničar morao da OTKRIJE TAJNU TRIKA koji ga je proslavio (VIDEO)

Poznati američki mađioničar Dejvid Koperfild, bio je prisiljen da otkrije svoj slavni trik nakon što je jedan gledalac, britanski turista Gevin Koks podnio tužbu tvrdeći kako je teško povrijeđen dok je učestvovao u njegovom spektaklu u Las Vegasu 2013. godine.

Poznati mađioničar morao da OTKRIJE TAJNU TRIKA koji ga je proslavio (VIDEO)
Foto: Christian Alminana / Getty Images

Naime, 58-godišnjak iz Kenta bio je na predstavi za svoj rođendan pa je odabran da učestvuje u iluziji pod nazivom #13” trik u kojoj je 13 članova publike trebalo da nestanu, piše “Jutarnji list“.

Prilikom “nestajanja”, Koks tvrdi da je zadobio trajno oštećenje mozga i povredu ramena nakon što je pao tokom izvođenja trika.

Koperfildovi advokati dali su sve od sebe kako bi spriječili da u javnost izađu tajne mađioničarskog zanata, ali na sudu su ipak izgubili pa je Koperfildov prijatelj i izvršni producent Kris Kener morao da otkrije porotnicima kako je izvedena iluzija.

Iza tamnih zavjesa učesnici u triku nestaju u tajnom prolazu koji vodi iza scene i tek bi se kasnije, na kraju predstave, ponovo pojavili u publici.

Advokat oštećenog Koksa tvrdi da je ta ruta nedovoljno osvijetljena i prepuna prepreka, a oni su čak morali trčati, zbog čega je njegov štićenik pao. Suđenje je još u toku, a odbrana ističe da je i sam Koperfild više puta prošao tim putem i utvrdio da je bezbjedan.