Svijet

Misteriozna smrt: U masovnom nasukavanju na obalu stradalo više od 50 delfina (VIDEO)

Više od 50 bjelogrbih delfina se nasukalo na plaži u Zapadnoj Australiji nakon što su neki od njih najvjerovatnije pokušali spasiti druge koje je prvo zadesila ova sudbina.

Delfini se nasukali na obalu mora
FOTO: 9NEWSPERTH/TWITTER/SCREENSHOT

Grupu delfina su juče prvi put uočili prolaznici na oko 100 metara od obale plaže “Cheynes”.

Pomorski stručnjaci i volonteri kampovali su preko noći na plaži “Cheynes”, više od 450 kilometara jugoistočno od Perta u državi Zapadna Australija, nakon što su delfini pronađeni nasukani blizu plaže.

– Nažalost, 51 delfin je uginuo tokom noći nakon masovnog nasukavanja – objavila je Služba za parkove i divlje životinje Zapadne Australije.

Poznati su po svojim jakim društvenim vezama

– Zajedno s registrovanim volonterima i drugim organizacijama pokušavamo vratiti preostalih 46 delfina u dublje vode tokom dana – dodali su.

Pročitajte još

Bjelogrbi delfini poznati su po svojim jakim društvenim vezama, pa kada jedan od njih upadne u poteškoće, ostali ga obično prate, prenosi Index.

Australija i susjedni Novi Zeland žarišta su masovnog nasukavanja kitova i delfina zbog velikih kolonija koji žive u dubokim okeanima koji okružuju te ostrvske države, ali razlog zašto ostaju zarobljeni na plažama ostaje misterija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije