Društvo

Poznati podaci o šteti nakon olujnog nevremena: Krizni štab u Šamcu usvojio plan daljeg djelovanja na terenu (FOTO)

Nakon održanog sastanka proširenog kriznog Štaba za vanredne situacije u opštini Šamac, izneseni su podaci o stanju i šteti nastalim olujnim neveremenom i usvojen je plan daljeg djelovanja na terenu.

nevrijeme u Šamcu
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC

Formirane su Komisije za procjenu šteta od elementarne nepogode prouzrokovane olujnim nevremenom.

Javna preduzeća, TVSJ Šamac i služba Civilne zaštite opštine Šamac dužni su da se maksimalno angažuju i stave na raspolaganje sve svoje resurse.

U toku je sanacija Vatrogasnog doma u Obudovcu od strane jednog dijela pripadnika TVSJ Šamac, dok je drugi dio angažovan na otklanjanju dijelova krovne konstrukcije na objektima.

12 članova pripadnika Republičke uprave civilne zaštite pristigli su u Šamac s ciljem dodatnog angažovanja na što bržem raščišćavanju drveća, šuta i djelova krovne konstrukcije u dvorištu srednje škole, s tim u vezi obezbjeđena  je dodatna poljoprivredna mehanizacija (traktori).

nevrijeme u Šamcu
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC
nevrijeme u Šamcu
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC
nevrijeme u Šamcu
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC
nevrijeme u Šamcu
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC

Kada je u pitanju otklanjanje kvarova na električnoj mreži, radnici Elektrodistribucije su angažovani u punom kapacitetu uz podršku ekipe iz Doboja, u cilju što brže uspostave električne energije.

U toku je obilazak zajednica etažnih vlasnika koje su pretrpile najveću štetu od strane komunalne policije u svrhu procjene štete a sve u cilju daljeg angažovanja oko sanacije krovova.

Dječiji vrtić koji je pretrpio veliko oštećenje,  danas je već započeta sanacija krova a uz angažman radnika ustanove i JP “Slobodna zona”, uklonjeno je oboreno stablo.

Organizovano je 24 časa dežurstva službe Civilne zaštite opštine Šamac, kojoj se  građani mogu obratiti na brojeve telefona 054/611-637 i 065/031-398.

Tokom cijelog dana članovi Kriznog štaba su obilazili teren, gdje su u saradnji sa predsjednicima mjesnih zajednica dobili direktne informacije o stanju na terenu u svakoj mjesnoj zajednici. Do sada su obišli mjesne zajednice Šamac, Tišina i Grebnice, a večeras su na terenu u Pisarima, Donjoj i Gornjoj Crkvini.

Poslati su zahtjevi za podršku i pomoć opštini Šamac na sljedeće adrese: Vlada Republike Srpske, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Kompenzacionom fondu RS i Savjetu ministara Bosne i Hercegovine.

Takođe nadležni apeluju građanima, da imaju razumijevanja za navedenu situaciju te ih pozivaju da koliko su u mogućnosti očiste parcele ispred svojih objekata.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije