Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Poznato gdje će biti sahranjen MONSTRUOZNI UBICA Edin Gačić: Još uvijek se niko nije javio od rodbine

Hronika
Autor:

Foto: H. M./Klix.ba/RAS Srbija

Asmir Hodžić, izvršni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ u Sarajevu, potvrdio je da je „Pokop“ dobio od Tužilaštva Kantona Sarajevo dopis u kojem se navodi da su stvoreni uslovi da se izvrši ukop višestrukog ubice Edina Gačića u Sarajevu.

Hodžić je potvrdio da će ukop biti obavljen na groblju Vlakovo.

– Mi smo jutros zvanično dobili dopis od Tužilaštva KS da se može izvršiti sahrana Edina Gačića. Mi smo odlučili da bude ukopan na aktivnom komunalnom groblju, a to je Gradsko groblje Vlakovo. Sahrana će biti obavljena u redovnoj proceduri – kazao je Hodžić, prenosi Avaz.

Sahrana Gačića najvjerovatnije će biti obavljen sutra ili prekosutra, kazao je Hodžić.

Trenutno se tijelo Edina Gačića nalazi u mrtvačnici „Pokopa“. Do sada se, potvrdio je Hodžić, nije javio niko od Gačićeve rodbine. Što se tiče troškova, Hodžić kaže da još nema preciznih informacija o tome.

Što se tiče vjerskog obreda, kaže Hodžić, „Pokop“ ne organizuje vjerski obred, nego čeka da se javi rodbina koja odlučuje o tome. Ukoliko se ne javi rodbina, Gačić će biti ukopan bez prisustva vjerskog službenika.

Edin Gačić, višestruki ubica, ubijen je 12. februara u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Ubijen je nakon što je bio u višednevnom bijegu, nakon ubistva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Ranije je ubio još dvije osobe, zbog čega je bio na dvadesetogodišnjoj robiji, s koje je izašao 2017.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO