Hronika

Poznato stanje ranjenog Srbina na Kosovu: Dragiša Galjak upucan u ponedjeljak, još uvijek se nalazi na intenzivnoj njezi

Dragiša Galjak, Srbin koji je u ponedjeljak ranjen tokom nereda na sjeveru Kosova i Metohije, malo je bolje nego juče ali je i dalje u teškom stanju, kaže dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Zvečan protest građana
FOTO: ERKIN KEÇI/ANADOLIJA

Galjak se i dalje nalazi u Jedinici intenzivne njege ove zdravstvene ustanove.

– Trenutno je stabilno. Malo bolje u odnosu na jučerašnji dan, ali je i dalje u teškom stanju i u Jedinici intenzivne njege – rekao je dr Elek.

On je, kako je u ponedjeljak ispričao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, iz kalašnjikova s leđa pogođen u predio karlice, stomaka i šake.

Pročitajte još

– Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predjelu karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine.

– Na više mjesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su donijeli albanski specijalci. Povrijeđenih 52 Srba zatražilo je pomoć u KBC Kosovska Mitrovica. Od njih je troje teže povrijeđeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca – naveo je Vučić, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije