Svijet

"POZORNICA ZA POLITIČKI DOGAĐAJ" Tramp želi da prihvati nominaciju republikanaca iz Bijele kuće

Američkom predsjedniku Donaldu Trampu je predloženo juče da zvanično prihvati predsjedničku nominaciju republikanaca i održi govor naciji iz Bijele kuće.

"POZORNICA ZA POLITIČKI DOGAĐAJ" Tramp želi da prihvati nominaciju republikanaca iz Bijele kuće
FOTO: ANNA MONEYMAKER/EPA

Zbog toga ga je najuticajnija, izabrana članica Demokratske stranke, predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi kritikovala da planira da “ispolitizuje istorijsku predsedničku rezidenciju”.

Njegov glavni rival na predstojećim izborima za 46. američkog predsednika, bivši potpredsjednik SAD, demokrata Džo Bajden, prihvatiće nominaciju svoje stranke i održati govor naciji iz svoje države Delaver, umjesto iz Milvokija kako je u prvi mah planirano, najavili su zvaničnici Demokratske stranke, prenosi Rojters.

Epidemija korona virusa u SAD uticala je da dvije najveće američke političke stranke odustanu od tradicionalnih tv-duela i stranačkih skupova pred nekoliko hiljada pristalica.

Tramp je lakonski prokomentarisao da je prihvatanje nominacije iz Bijele kuće “daleko najjeftinije u kontekstu trenutne ekonomske situacije”.

Demokrata Nensi Pelosi, koja je treća najuticajnija ličnost u svojoj stranci, izjavila je za mrežu MSNBC da će Tramp “ponovo degradirati Bijelu kuću i pretvoriti je u pozornicu za politički događaj”.

Uticajni senator iz redova Republikanaca Ron Džonson ocijenio je Tramp to “ne bi trebalo da uradi”.