Društvo

"Pravi primjer pravoslavlja i čiste vjere" Oni su Miroslav i Neven, momci koji trče HUMANITARNI MARATON do manastira Ostrog

Od svečeve rodne kuće u selu Mrkonjići pa do one vječne pod Ostroškim gredama trče maratonac iz Istočnog Sarajeva. Neven i Miroslav su spojili sport, vjeru i humanost.

Neven Tuševljak i Miroslav Prstojević
FOTO: ATV/SCREENSHOT

Preći će 120 kilometara koje planiraju prodati, a sav prihod otići će trebinjskoj Fondaciji Sv Vukašin.

– Neki primjer pokazujemo ljudima, pravi primjer pravoslavlja, čiste vjere, dobrog zdravlja i humanosti. Pa naporno jeste malo je danas vruće ali sa vjerom u Boga i Sv Vasilija Ostroškog sve može – kaže Neven Tuševljak.

– Malo je teško vrijeme, teško je sve ali kad imamo neki cilj onda ništa nije teško – kaže Miroslav Prstojević.

Pročitajte još

Dva dana po 60 kilometara, to je plan. Humanitarni maraton ovim momcima nije stran. Iza njih su brojni maratoni i pređeni kilometri. Trebinjski humanitarci zahvalni Sarajlijama i njihovim koracima. 

Slobodno svi koji su voljni da se pridruže i učestvuju u ovoj akciji dobro su došli, kaže Aljoša Slavić, Fondacija Sveti Vukašin Trebinje, piše ATV.

Ovih dana u Hercegovini je sve u znaku Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog. Na stotine hodočasnika korača do moštiju svetitelja, Trebinjci će sutra u velikoj litiji  koračati i do njegov rodne kuće gdje je sada manastir u selu Mrkonjići. Sve ovo je zbog 12 maja Dana Sv Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu