Politika

"PREDIZBORNO PODMETANJE I KUPLJENJE JEFTINIH POENA" Ministri u Vladi Srpske pružili podršku Viškoviću

Mi svi ministri u Vladi Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadamo, dajemo punu i bezrezervnu podršku premijeru Srpske Radovanu Viškoviću i osuđujemo napade koji dolaze iz Federacije BiH.

"PREDIZBORNO PODMETANJE I KUPLJENJE JEFTINIH POENA" Ministri u Vladi Srpske pružili podršku Viškoviću
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Rekla je ovo potpredsjednica Vlade Republike Srpske, Srebrenka Golić tokom obraćanja javnosti u ime svih ministara Vlade RS.

– Premijer nikada nije cijenio ljude po nacionalnosti, nego po tome ko kako obavlja svoj posao i ko je dobar čovjek. To znamo svi mi njegove kolega, saradnici i prijatelji. Svi napadi na premijera su predizborno podmetanje, spinovanje i sticanje jeftinih političkih poena nekih stranaka iz FBiH – rekla je Golićeva.

Naglašava da svi ministri stoje iza Viškovića i daju mu podršku da se svim pravnim sredstvima bori da dokaže svoju nevinost.

– Radovan Višković je častan i pošten čovjek koji odgovorno obavlja funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske sa jednim jedinim ciljem a to je prosperitet Srpske i bolji život građana koji žive u njoj. Svi napadi na njega su podmetanje s ciljem slabljenja Republike Srpske i njenih institucija. Svi neutemeljeni navodi su itraz frustracija jer je RS stabilna, a FBiH već dvije godine nije u stanju da pronađe minimum političkog jedinstva da formira Vladu – rekla je Golićeva.

Pročitajte još

Ona je naglasila da Federacija BiH ne može da se posveti problemima koje muče građane, te dodala da su svi ministri potpisali su zajednički tekst u kojem Viškoviću daju punu podršku.

Podsjećamo, Memorijalni centar Srebrenica podnio je krivičnu prijavu i pozvao Tužilaštvo BiH da pokrene istragu protiv predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića na osnovu navoda zaštićenog svjedoka.

Prihvati notifikacije