Društvo

PREDNJAČE SREDNJOŠKOLCI Korona virus do sada potvrđen kod 2.610 djece i tinejdžera u Srpskoj

Od početka epidemije, u Srpskoj je korona virus potvrđen kod ukupno 2.610 djece predškolskog, te osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, podaci su Instituta za javno zdarvstvo RS.

PREDNJAČE SREDNJOŠKOLCI Korona virus do sada potvrđen kod 2.610 djece i tinejdžera u Srpskoj
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Od toga, SARS-CoV-2 je otkriven kod 348 mališana uzrasta do pet godina, 981 u uzrasnoj grupi od šest do 14 i njih 1.281 u dobi od 15 do 19 godina.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS rekli su da u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja korona virusa u školama, što, kako su naglasili, ukazuje na odgovorno ponašanje prosvjetnih radnika, učenika i roditelja.

Pročitajte još

Podsjetimo, u školama u Srpskoj juče je krenula nastava u drugom polugodištu, nakon što su, kako su saopštili iz ovog ministarstva, za to obezbijeđeni svi higijensko-epidemološki uslovi.

Iz MPiK su naglasili da, kad je riječ o sprečavanju širenja korona virusa, svi i dalje treba da budemo obazrivi, jer se još nalazimo u vanrednoj situaciji.

Kada se u obzir uzme broj novozaraženih i preminulih na dnevnom nivou, epidemiološka situacija u Srpskoj je proteklih par sedmica stabilnija nego u novembru i decembru 2020. Međutim, epidemiolozi upozoravaju da i dalje moramo da da poštujemo sve preventivne mjere koje su na snazi, jer, kako ističu, još ima prostora za javljanje novih talasa zaraze.